Ръсел тръгва първи в Бразилия след провал на Верстапен

Световният шампион сложи различни гуми от всички останали и сбърка

Ръсел тръгва първи в Бразилия след провал на Верстапен

Пилотът на Мерцедес - Джордж Ръсел спечели спринтовото състезание на писта "Интерлагос" за Гран При на Бразилия. Той се справи с двукратния световен шампион - Макс Ферстапен, и утре ще стартира от първото място. Карлос Сайнц остана втори, а Люис Хамилтън трети. Ферстапен потъна до четвъртото място. Пилотът на Ферари има наказание за утрешния ден, което ще означава, че двата болида ще тръгнат от челните места в неделната надпревара.

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен сензационно спечели квалификацията за съботното спринтово състезание от Гран при на Бразилия във Формула 1. На пистата "Интерлагос" в Сао Пауло той записа най-бързото време и ще стартира в съкратената надпревара, която реално ще разпредели позициите за голямото неделно състезание.

От втора позиция стартира Макс Ферстапен, който е със средно-твърдите гуми на колата. Единственият друг пилот, който е избрал този комплект е Николас Латифи. Всички останали пилоти са на най-меките гуми за 24-те състезателни обиколки, които ще предложи спринтовото състезание.

Кевин Магнусен успя да задържи първото си място при старта. Макс Ферстапен определено изпита проблеми, а Джордж Ръсел дори се опита да го атакува, но не успя. Британецът пробва нова атака в началото на втората обиколка, но нидерландецът отново го задържа зад себе си. 

Пилотите на Алпин се забъркаха в проблеми. Естебан Окон и Фернандо Алонсо се доближиха прекалено много на пистата и имаше удар между двамата. Алонсо трябваше да влезе в бокса заради счупено предно крило и остана на 20-то място.

Карлос Сайнц успя да се пребори за четвъртото място с Ландо Норис. В третата обиколка дойде и атаката на Ферстапен срещу Кевин Магнусен, който нямаше шанс да се защити. Пилотът на Ред Бул взе лидерството в спринтовото състезание. Датчанинът от Хаас започна сериозно да губи позиции. Той се срина чак до пето място.

И съотборниците на Астън Мартин влязоха в интересна битка. Себастиън Фетел се опита да изпревари Ланс Строл, който обаче се защити опасно като затвори вратата на германския пилот. Фетел трябваше да стъпи в тревата и да върне газта, за да не се стигне до инцидент. В 10-ата обиколка все пак, той успя усшено да атакув канадският си съотборник. Този път Строл нямаше отговор. 

Джордж Ръсел не се предаде и в средата на състезателната дистанция - 12-ата обиколка, той опита няколко атаки срещу Макс Ферстапен. Нидерландецът успя да се справи с първите няколко опита за изпреварване от пилота на Мерцедес. 

Поредицата от атаки на британеца дадоха резултат. Джордж Ръсел успя майсторски да изпревари Макс Ферстапен и поведе в спринта на "Интерлагос" след 15 обиколки. 

Ланс Строл пък получи десет секунди наказание заради инцидента с Фетел.

Определено решението на Ред Бул да сложи средно-твърдите гуми на колата на Макс Ферстапен ще бъде сериозно дискутирано. Нидерландецът загуби много скорост и бе изпреварен от Карлос Сайнц, а в 19-ата обиколка и Люис Хамилтън сериозно притисна двукратния световен шампион. 

Никакъв шанс за Ферстапен. Люис Хамилтън също успя да мине пред него без особени проблеми. Нидерландецът остана на 5-то място, а зад него се озова съотборникът му - Серхио Перес. 

Позициите се запазиха, Ред Бул не размени местата на пилотите си, тъй като Серхио Перес се нуждае от възможно най-много точки, за да се пребори за второто място в шампионата. Шарл Льоклер остана 6-ти, а Кевин Магнусен, който стартира от първото място, завърши на 8-а позиция.

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки