Любо Ганев поздрави БОК: Сто години е велик юбилей

„България може и трябва да се гордее, че Томас Бах дойде лично да ни уважи“

Любо Ганев поздрави БОК: Сто години е велик юбилей

Любомир Ганев, президент на БФВолейбол, отправи поздрав към всички български спортисти по случай 100-годишнината на Българския олимпийски комитет.

Легендата и член на Изпълнителния комитет уважи тържествената церемония на БОК, която се проведе в балната зала на Централен военен клуб в столицата.

Сред гостите на стилното събитие бяха президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, президентът на Република България Румен Радев, министърът на младежта и спорта Весела Лечева и много други.

"Сто години е велик юбилей - каза Ганев пред официалния сайт на федерацията. - Беше изключително емоционално тържество. България може и трябва да се гордее, че Томас Бах, президентът на МОК, дойде лично да ни уважи. Нашият спорт е родил безчет славни атлети, които са прославяли родината. Всички заслужават поклон! В книгата "България на Олимп" авторите Владимир Памуков и Тодор Шабански са разказали цялата история на спорта ни. Бах наистина се впечатли от нея.

Чест за всички ни е, че Румен Радев, президент на България, отново уважи българските спортисти! Той винаги е показвал уважение и съпричастност!

Спортът винаги е бил най-силният, най-яркият посланик на родината ни по света. Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Валентин Йорданов, Весела Лечева, Таня Богомилова, Екатерина Дафовска са само малка, но най-велика част от българската слава през годините.

Днес всички ние отдавна сме излезли от съблекалнята и се опитваме да направим това, което нашите треньори успяха с нас. Трудно е, но знам, че българският лъв винаги ще е горе.

Вярвам, че ще се гордеем с олимпийската ни делегация в Париж. И страшно много искам в нея да бъдат националните ни отбори по волейбол за мъже и жени!

Още веднъж - честито, български спортисти! Първите 100 години бяха успешни! Дано следващият век е още по-добър за България!"

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки