Официално: Нюкасъл с нов трансферен удар

Четвърти нов подсили „свраките“ за битките в Шампионска лига

Официално: Нюкасъл с нов трансферен удар

Суперамбициозният английски клуб Нюкасъл Юнайтед привлече защитника от Саутхемптън Тино Ливраменто с договор за пет години, съобщи клуба от Висшата лига.

Финансовите детайли по сделката не са обявени официално, но британските медии твърдят, че воденият от Еди Хау клуб ще брои 32 милиона паунда на "светците". За тях парите са от доста важно значение, за да могат да съберат бюджет в Лига Чемпиъншип, където изпаднаха.

„Наистина съм развълнуван, че подписвам с Нюкасъл. Гледам напред към предстоящите мачове и се надявам да радвам феновете. Начинът, по който Еди Хау иска да играем футбол е наистина атрактивен и аз се чувствам като футболист, нужен за този стил. Като знаем колко добре се справи отборът през миналия сезон, и траекторията, по която се движим сега, просто очаквам с нетърпение да бъда част от този клуб. Още едно голямо нещо за мене е, че мога да се уча от Киърън Трипиър. Надявам се той да ми помогне да стана по-добър футболист“, заяви Ливраменто.

20-годишният бек се присъедини към Саутхемптън от Челси през 2021-а година и за този период записа 34 мача. Той беше извън терена в по-голямата част от 2022-а година, след като през април скъса предна кръстна връзка. Той се лекува повече от година и през месец май се върна на терена.

Нюкасъл, който разполага с доста сериозни финансови ресурси, се класира за участие в Шампионската лига за първи път от 20 години сама.

За да се подсили за турнира на най-добрите европейски тимове, Хау привлече Янкуба Минта, Сандро Тонали и Харви Барнс. При това положение Тино Ливраменто е тяхното четвърто лятно попълнение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки