Джошуа призна, че боксът има проблем с допинга

"Не знам какво е решението и как ще се справят с този проблем", заяви той

Джошуа призна, че боксът има проблем с допинга

"Не знам какво е решението и как ще се справят с този проблем, но очевидно такъв проблем съществува". Това заяви бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа относно темата за употребата на допинг в бокса. Преди няколко дни стана ясно, че двубоят на Джошуа с Дилиан Уайт, планиран за 12 август, пропада, след като Уайт е дал положителна допинг проба.


Организаторите реагираха бързо и намериха заместник на Уайт, като в събота вечерта Ей Джей ще се изправи срещу финландеца Роберт Хелениус, но това бе трети случай на употреба на допинг от високопрофилен боксьор в последните 12 месеца. Първо вече отказалият се от спорта Амир Хан (Великобритания) бе уловен със забранени субстанции след загубата си от Кел Брук, след това пропадна дългоочакваният сблъсък между Конър Бен и Крис Юбанк заради две положителни проби на Бен.

"Хората вече се чудят от колко време се случва това. Аз също се питам, колко време продължава тази ситуация. Честно казано, вече не съм изненадан, когато се случи такова нещо в бокса", допълни Джошуа.

„Това не бе в сценария. Уважавам Хелениус и, мога да кажа, че уважавам всеки един боксьор, без значение мъж или жена, който се качва на ринга. Изцяло фокусиран съм върху победата. Мога да направя крачки към по-големи и по-добри неща, но пътната карта има спирка – събота вечер. Нека по-добрият победи“, заяви Ей Джей.

Хелениус, който има 32 успеха и четири загуби в 36 професионални мача, бе нокаутиран в първи рунд на мача си с Дионтей Уайлдър през октомври. „Аз съм истински викинг, който е готов да се изправя пред всяко едно предизвикателство във всеки един момент. Това не беше възможност, която щях да подмина с лека ръка. Възнамерявам да се възползвам максимално от нея!“, закани се скандинавецът, за когото това ще бъде втори мач в рамките на две седмици.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки