Почетен знак от кмета на Варна за Мария Чиприянова и Борислава Черкезова

Вижте подробности

Почетен знак от кмета на Варна за Мария Чиприянова и Борислава Черкезова

Останалите звания „Почетен гражданин на Варна” и „За заслуги към Варна”, които се връчват на тържеството в Летния театър, са предложени от инициативни комитети и одобрени от Общинския съвет.

Мария Чиприянова, доайен на варненската художествена гимнастика и Борислава Черкезова, изпълнителен директор на Фондация „Карин дом“ ще бъдат отличени с почетен знак на кмета с лента. Този знак се дава на граждани, номинирани от кмета на Варна.

Останалите звания „Почетен гражданин на Варна” и „За заслуги към Варна”, които се връчват на тържеството в Летния театър, са предложени от инициативни комитети и одобрени от Общинския съвет.

Мария Чиприянова е първата гимнастичка, която демонстрира новите упражнения по художествена гимнастика през 1953г., член на първия национален отбор на България и първата жена, която получава званието майстор на спорта във Варна. Тя е била треньор в ЖСК Спартак и преподавател в Спортното училище в града. Вече 33 години, Чиприянова е създател, треньор и председател на Спортен клуб “ЧАР-ДКС“. Най-големите й успехи, като треньор са свързани с участието на Румяна Стефанова и Деспа Кателиева на 4-то СП във Варна и на 5-то СП в Куба.

Над 20 възпитаници на Чиприянова са удостоени със званието “Майстор на спорта”. През 1969 г тя става първата жена, носител на званието “Заслужил треньор” във Варна, през  1999 г е обявена за треньор на столетието във Варна, има и награда за десетте най-достойни варненки, а през 2000 г. получава най-високото си обществено признание - “Почетен гражданин на Варна. Тя е открила таланта на олимпийската шампионка на Варна Симона Дянкова.

Борислава Черкезова е обучител по предприемачество и маркетинг, университетски преподавател и маркетингов експерт с опит в областта на брандинга, управления на взаимоотношения с партньори, въвеждане и управление на иновации и промени в корпоративния свят с над 15 години опит. Има магистърска степен по Международен маркетинг към ИУ Варна, а към момента е докторант към катедра "Маркетинг" на ИУ- Варна.

От 2021 година Черкезова е изпълнителен директор на Фондация „Карин дом“, а основните неща, които постига с екипа си е завършването на новия модерен комплекс за социални, образователни и здравни услуги на фондация Карин дом. По този начин услугите за деца и семейства достигнаха до 42 % повече деца и семейства за 2022.

В партньорство с Дирекция“ Здравеопазване“ към Община Варна бе открита и програма Водна рехабилитация за 65 деца с двигателни затруднения. Борислава Черкезова е активен член в Съвета за развитие на гражданското общество към Министерски съвет, Член на Националния съвет, член на работната група по Ранна детска интервенция към EASP 9 Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги и други.

ООН прие резолюция за примирие по време на Олимпиадата

Игрите в Париж са идното лято

Кой лъже за "Арена Бургас"(ВИДЕО)

ММС бе опровергано в писмо до кмета Димитър Николов

Томас Бах: Дори не мислим за отмяна на Олимпийските игри

„Не знам дали ще има световна война, но МОК няма да предаде основната идея на спорта“

Арестуваха шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Известен на полицията 24-годишен мъж от Лясковец е задържан

РАЗКРИТИЕ: УЕФА е изместила мача с Унгария след писмо на СДВР

Вижте какво показва кореспонденцията между институциите

Спортният министър покани на среща БФС

Във връзка с изключените от централата клубове

Кумът на Стоичков избран за председател на Общинския съвет в Пловдив

Атанас Узунов получи подкрепата от 32 общински съветници

МОК отговори на Русия

Вижте как

Луис Рубиалес ще обжалва наказанието си

„Ще се боря до последната инстанция, за да има справедливост“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки