Костов реалист: Айнтрахт ни надигра

Бранителите не спазили указанията на треньора

Костов реалист: Айнтрахт ни надигра

Николай Костов, старши треньорът на Левски, призна, че тимът му е бил надигран от Айнтрахт и заслужено отпада от Европа. Наставникът разкри, че тактиката във Франкфурт не е проработила, имало е и действия, които тимът му не е трябвало да предприема.

"Бяхме надиграни през първото полувреме и решихме да дадем инициативата след почивката, за да можем да се отбраняваме - обясни опитният специалист. - Не ни се получи играта, нямахме добри подавания, губехме и лесно топката. Играчите вложиха максимално усилия, няма да ги критикувам. Айнтрахт е по-добрият отбор, трябва да го приемем. Създадоха много ситуации, въпреки че липсваха чистите положения. Разчитахме на контраатаки. Не ни се получи да стигнем до продълженията. Съжалявам за това, което се получи. Играхме с дълги подавания, което не беше предвидено, дори останахме изненадани. Явно такава е била нагласата на централните защитници. Не излизахме добре от пресата, лесно се освобождавахме от топката и от там дойде смущението."

Той коментира и това, което предстои оттук насетне: "Имаме си цели в шампионата, борим се за титлата. Ще има мачове, които не ни се получават, въпросът е да си запазим играта и да разчитаме на стила си."

"Благодаря на феновете от името на тима и клуба. Беше приятно, особено тук, във Франкфурт. Апелът ми е да продължат и в първенството, където изоставаме заради двете загуби."

А накрая дойде и равносметката: "Очаквах да стигнем напред, въпросът е да направим така, че догодина да бъдем още по-добри. Да изградим тим, който да побеждава."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки