Да поговорим за пари с най-сексапилната спортистка

Алика Шмит недоволна от шарите в атлетиката, доработва онлайн

Да поговорим за пари с най-сексапилната спортистка

Най-сексапилната спортистка в света се оплака от ниски доходи. Алика Шмит е германска атлетка, състезаваща се на 400 м. Титлата за сексапила й беше присъдена от австралийското списание Busted Coverage, но тя е принудена да търси допълнителни доходи извън спорта.

Красавицата разкри, че спортистите често се затрудняват да покрият разходите си, въпреки че се състезават на елитно ниво.

„Трябва да кажа, че не е лесно за повечето германски лекоатлети да изкарват прехраната си от спорт. Ако сме в състава на националния отбор, получаваме 700 евро, коментира финалистката със съотборничките си на 4х400 м на световното първенство по лека атлетика през август.

24-годишната Шмит добави, че те също получават пари от своите клубове, но „това обикновено не е достатъчно, за да си изкарват прехраната“. Особено когато "имате разходи за пътуване и хотел, които не винаги са покрити."

На много спортисти им се налага да учат или да работят на непълен работен ден в допълнение към спортните си мечти. Шмит прави допълнителни пари чрез социалните медии. Тя може да се похвали с 4,7 милиона последователи в Instagram и още два милиона в TikTok.

Нейните публикации в тези социални медийни платформи й позволяват да печели допълнителни пари. Тя изрази благодарността си, че е успяла да натрупа последователи, които могат да й помогнат да се съсредоточи върху спортната си кариера.

„Благодарна съм, че печеля парите си със социални медии и мога да си спестя друга работа на непълен работен ден“, каза тя.

А всъщност Шмит е натрупала вече сериозно богатство - около 500 000 долара. Тя прави между 2580 и 4300 долара от всяка публикация в Instagram

Шмит е спонсорирана от Puma, а популярността й като онлайн звезда и модел й донесе още договори с различни корпорации. Атлетката се включи в кампания на Борусия Дортмунд, в която сексапилната спортистка тренираше с някои от най-известните играчи на отбора.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки