Бившият кмет на Благоевград: Пирин може да изплати дълговете си

Илко Стоянов се опита да внесе спокойствие

Бившият кмет на Благоевград: Пирин може да изплати дълговете си

Вземанията на ОФК Пирин покриват задълженията, според предишния кмет на Благоевград Илко Стоянов. Това посочва в позиция, изпратена до медиите Стоянов, по повод вчерашно изказване на настоящия кмет Методи Байкушев, че общинският футболен клуб има огромни дългове, като задълженията към НАП са в размер на 270 хиляди лева, а по сметките на Пирин няма никакви средства. В изказването си Байкушев посочи, че към момента Общината не може да поеме със сигурност ангажимента, че ще успее да спаси клуба.

В позицията си предишният кмет Илко Стоянов казва, че към 17 ноември (петък) задължението към НАП е в размер на близо 174 хиляди лева, но към същата дата вземанията на ОФК „Пирин“ са в размер на 340 000 лева. „Вземанията произтичат от нотариално заверени договори с други професионални футболни клубове и са безспорни. Плащанията по договорите бяха спрени, след като Петър Занев напусна клуба, но сега след като ще бъде върнат като управител, се надявам да бъдат възстановени.“, казва още Илко Стоянов.

В позицията се посочва, че заплатите на футболистите се дължат на 10-то число на месеца, следващ месеца на положения труд. „Към 10 октомври, докато съм действащ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и особено след резултата от изборите, отговорността за ОФК „Пирин“ премина изцяло върху Методи Байкушев.“, казва Стоянов и допълва, че е отговорност на новия кмет на Благоевград да убеди рекламодателите да продължат да рекламират с отбора.

Равносметката показва, че новият кмет и новият управител на клуба поемат Пирин с положителен баланс от малко над 165 хиляди лева, казва Стоянов и допълва, че се дължи една заплата на персонала и около седем хиляди лева към различни доставчици. Има и стабилен действащ договор с основния рекламодател в Пирин, казва още бившият кмет на Благоевград.

Стоянов посочва още, че отборът е с много по-добри спортно – технически показатели от миналогодишните, предстои да бъде завършено и изграждането на модерно изкуствено игрище в село Рилци, където ще може да се тренира и при зимни условия.

Футболният клуб на Благоевград стана изцяло общински, след като през февруари тази година собственикът на отбора Пол Белогур се оттегли от управлението на Пирин и дари всички акции на Община Благоевград.

ЦСКА тренира без четирима преди Крумовград

Стамен Белчев ще даде пресконференция в петък

Балъков: В тази група никой не прощава

Наставникът на Локо София искал обяснение за червения картон на Франса, но не получил такова

Светослав Петров: Отново дежавю

Треньорът на Етър не остана доволен от равенството 1:1 срещу Локо София

OФИЦИАЛНО: Александър Александров напусна ЦСКА 1948

Той бе старши треньор на третия отбор на "червените"

Капитанът на „моряците“ постигна нещо страхотно

Вижте подробности

Обявиха съдиите за финала на Купата

Вижте какво съобщиха от БФС

Илиан Илиев отново взе 14 от чужбина, има само 1 промяна

Вижте повиканите национали, играещи зад граница

Илиан Илиев влезе в историята на Черно море

Подобрени са и три клубни рекорда

Ганчев с ужасяващ баланс срещу Лудогорец

12 загуби и едва 3 победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки