Англия и Швейцария избраха базите си за Евро 2024

Британците ще са в голф курорт

Англия и Швейцария избраха базите си за Евро 2024

Английският национален отбор по футбол избра за своя база на Евро 2024 голф курорт в Източна Германия, който има две тренировъчни игрища, съобщи ДПА.

Англичаните планират да останат в курорта Ваймарер Ланд Бланкенхайн, който е на около 90 минути от Лайпциг, единственото източногерманско място на Европейското първенство, което ще се проведе от 14 юни до 14 юли.

Вицешампионът от 2021 г. Англия играе в Гелзенкирхен срещу Сърбия на 16 юни, във Франкфурт срещу Дания на 20 юни и в Кьолн срещу Словения на 25 юни.

Властите в провинция Тюрингия планират да предоставят около 1 милион евро за привеждане на местно футболно игрище според стандартите на УЕФА,, създаване на медиен център и прилагане на концепция за сигурност.

Националите на Швейцария пък ще бъдат базирани в Щутгарт , съобщи градската управа, след като получи потвърждение от швейцарската федерация.

Отборът, воден от треньора Мурат Якин, ще остане в Валд хотел и ще тренира на "Щадион ауф дер Валдау", дом на местния четвъртодивен клуб Щутгартер Кикерс.

От Щутгарт, Швейцария ще пътува за два мача в Кьолн - срещу Унгария на 15 юни и срещу Шотландия четири дни по-късно - преди пътуване до Франкфурт, за да се изправи срещу Германия на 23 юни.

"Швейцария е приятелска съседна страна и швейцарският отбор със сигурност ще доведе много футболни фенове в нашия град, които ще празнуват голям футболен празникс нас“, каза кметът на Щутгарт Франк Нопер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки