Агентът на Влахович в Торино за преговори с Юве

Киелини очаква да се върне в Торино, след като прекрати кариерата си

Агентът на Влахович в Торино за преговори с Юве

Агентът на Душан Влахович Дарко Ристич посети Торино, за да преговаря с Ювентус за заплатата на нападателя в новия му дългосрочен договор.

23-годишният сръбски нападател започна добре сезона, като вкара четири гола в първите четири мача, но след това няма попадение в шест срещи и доверието към него отново започна да намалява.

Очакваше се Влахович да бъде водещ голмайстор в ерата на Ювентус след Кристиано Роналдо, оправдавайки инвестицията от 80 милиона евро, но неговите 28 гола в 76 мача за клуба се оказаха разочароващи.

"Гадзета дело Спорт" съобщава, че заплатата на сърбина ще се повиши до 12 милиона евро на сезон от юли нататък, валидни за последните две години от договора му с Ювентус.

Клубът обаче не може да си позволи толкова висока сума, така че се стреми да му предложи нов дългосрочен договор. Идеята е да се намали заплатата му до около 8-9 милиона евро на сезон и сделката да се удължи до 2027 или 2028 година.

Влахович е щастлив в Ювентус и има желание да остане, но всичко зависи от това дали е съгласен на по-ниска заплата. В противен случай по-убедителна оферта през лятото може да го отмъкне от Торино.

Междувременно стана ясно, че бившият защитник на бианконерите Джорджо Киелини вероятно е изиграл последния си мач за ФК Лос Анджелис и може да се завърне в Ювентус като част от клубното ръководство през следващите месеци, съобщават италианските медии.

39-годишният централен защитник не успя да спечели за втора поредна година Купата на американската Мейджър Лийг Сокър в събота, след като отборът му загуби с 1:2 от Кълъмбъс Крю. На пресконференция след мача той намекна за край на кариерата му и призна, че "това може да е последният му мач като играч".

Киелини прекрати 17-годишния си период в Ювентус, когато напусна, за да се присъедини към ФК Лос Анджелис миналата година. Любимец на феновете и клубна легенда, защитникът има 561 мача във всички турнири за отбора от Торино, помагайки на клуба да спечели девет титли на Италия.

Както съобщава "Кориере ди Торино", сега бранителят трябва да помисли дали наистина е готов да спре да играе и да се оттегли или не - решение, с което той не желае да бърза.

Ако в крайна сметка реши да се оттегли, се очаква Киелини да се завърне в Ювентус в нова роля в края на сезона и евентуално да поеме ролята на вицепрезидент, останала вакантна след напускането на Павел Недвед миналата година.

Договорът на италианеца с ФК Лос Анджелис изтича в края на този месец. Той игра доста за отбора през този сезон, като има 2274 минути в общо 32 двубоя.

От Атлетико (Мадрид) изпуснали Арда Гюлер преди две години

Причината е страх да бъде рискувана сума от 5 милиона евро

Роналдо се надъхва за Евро 2024

Горд съм отново да представям Португалия, обяви нападателят

Бъдещето на Почетино в Челси под въпрос

Добрият финал не гарантира мястото на аржентинеца

Саутгейт взе Мейну, но не и Рашфорд в състава на Англия

Вижте групата на „трите лъва“ преди Евро 2024

Португалия обяви състава за Евро 2024, Роналдо е вътре

Португалецът ще участва на шестото си Европейско първенство

Борусия Дортмунд покани Клоп на финала в ШЛ

Германецът вече заяви, че ще подкрепя бившия си отбор в сблъсъка на "Уембли"

Трус в Манчестър Сити - Едерсон иска трансфер

Клубове от Саудитска Арабия имат интерес към бразилския страж

Луис Енрике вече не иска Дембеле в ПСЖ

Парижани може да останат без двете си титулярни крила за следващия сезон

Майката на Мбапе каза, че следващият му отбор е ясен

Французинът даде прощална вечеря в Париж в понеделник вечерта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки