Лийдс и Илия Груев в сълзи - Саутхемптън спечели промоцията за Висшата лига (ВИДЕО)

"Светците" надвиха "лисиците" с 1:0 на финалния мач на Уембли

Лийдс и Илия Груев в сълзи - Саутхемптън спечели промоцията за Висшата лига (ВИДЕО)

Саутхемптън ще играе във Висшата лига през следващия сезон! „Светците“ се наложиха над Лийдс Юнайтед с 1:0 на „Уембли“ във финалния плейоф за влизане във Висшата лига. 

Българският национал Илия Груев-младши изигра пълни 90 минути за своя тим, който обаче не успя да спечели „най-скъпия мач във футбола“ и през следващия сезон ще играе отново в Чемпиъншип.

По този начин собственикът на Саутхемптън Драган Шолак ще празнува втора промоция на свой тим в елита, след като турският Гьозтепе спечели таказа за местната Суперлига, а на "светците" във Висшата лига.

Двубоят започна с натиск от страна на Лийдс. В 7-ата минута Уилфред Ньонто тръгна на самостоятелен рейд, който завърши с удар по тревата, но Алекс Маккарти се намеси и отрази.

Саутхемптън успя да излезе напред в резултата в 24-ата минута, когато Уил Смолбоун изведе по перфектен начин Адам Армстронг в коридор, а нападателят на „светците“ овладя и шутира в долния десен ъгъл, не оставяйки шансове на Мелие да отрази.

В 34-ата минута футболистът на Саутхемптън Дейвид Бруукс получи тежка травма в областта на ръката, което наложи принудителната му заменя, като на негово място в игра се появи Самуел Едози.

Лийдс започна ударно старта на втората част. В 49-ата минута Крисенсио Съмървил получи топката в наказателното поле на „светците“ и шутира от близка дистанция, но над напречната греда.

Даниел Джеймс комбинира на двойно подаване с Илия Груев, след което отправи мощен изстрел, но за негово нещастие, топката рикошира право в напречната греда в 83-ата минута.

Жоржиньо Рутер получи топката фронтално срещу вратата на Саутхемптън, но ударът му премина над напречната греда на вратата, пазена от Маккарти в 86-ата минута.

В четвъртата минута на добавеното време Джейдън Антъни си проправи път в наказателното поле на "светците" и комбинира с Дан Джеймс, чийто удар обаче бе отразен от стражът на Саутхемптън.

ОФИЦИАЛНО: Серхио Рамос приключи със Севиля

Защитникът се завърна в родния си клуб през септември миналата година

Реал Мадрид подготвя спектакъл за представянето на Мбапе

Церемонията ще е след края на Евро 2024

Барселона и Порто преговарят за двама

Ето за кои играчи става въпрос

Тен Хаг: Юнайтед дойдоха до Ибиза, за да ми кажат, че оставам

Мениджърът е бил на почивка, когато е разбрал новината лично

Наполи отговори на агента на Кварацхелия, заради скандално интервю

Бащата на футболиста заяви, че крилото ще си търси нов отбор

Треньорът на Румъния: Ще се борим за всеки метър на терена

Северните ни съседи излизат като аутсайдери срещу Украйна

Германската полиция обясни за стрелбата срешу фен в Хамбург

Вижте подробности

Серхий Ребров: Моите играчи се гордеят с хората в Украйна

Вижте мнението на селекционера преди мача с Румъния

УЕФА готви наказание за Албания

Вижте причината

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки