Горещото варненско лято стартира с "Мач на звездите"

Най-популярната игра в света безспорно е футболът. Милиони фенове по света тръпнат при изявите на магьоснците с коженото кълбо в краката. Топката обаче може и да лети, лети, лети... а магоьсниците, приковали очите на милиони фенове съвсем да не са футболисти.

Горещото варненско лято стартира с "Мач на звездите"

Най-популярната игра в света безспорно е футболът. Милиони фенове по света тръпнат при изявите на магьоснците с коженото кълбо в краката. Топката обаче може и да лети, лети, лети... а магоьсниците, приковали очите на милиони фенове съвсем да не са футболисти.

България не прави изключение от световната тенденция. Родните фенове преживяват всяка победа и загуба на любимия футболен отбор, но... България вече си има и друга страст. Именно страст е точната дума, защото феновете не спяха, когато момчетата на Мартин Стоев мачкаха и се подиграваха на великите, когато печелеха мач след мач и пишеха новата история на българския волейбол.



Да, волейбол! Колкото и да е странно, въпреки футболната истерия, волейболистите като, че по-удачно успяват да се възползват от момента и по-сериозно оценяват тежестта на това да облечеш националната фланелка с герба на родината на нея и когато се изправиш срещу съперника си, да знаеш, че играеш само за едно – всички онези фенове, които не спират да крещят името ти и да ти дават сили през цялото време.

Днес от 17.30 часа едни от най-високите спортисти на България отново ще се изправят в битка, но не каквато и да е. Най-волейболният град на България в поседните години – морската ни столица Варна отново ще види мягьосниците на летящата над мрежата топка, а милионите фенове на волейбола в България ще сбъднат една своя мечта – „Мач на звездите”. Този мач ще даде началото и на една нова ера, надяваме се изпъстрена с победи и отличия. Вече няма да говорим за момчетата на Мартин Стоев, а за момчетата на Силвано Пранди.

Мачът на звездите със сигурност ще има сладко-кисел вкус, но на всяко начало има и край. Един от любимците на волейболна България любимци Евгени Иванов – Пушката ще облече националната фланелка за последен път.



Настоящият наставник на трикольорите Силвано Пранди ще се противопостави на треньорът, при който в националната ни формация израснаха звезди като Любо Ганев, Димо Тонев, Людмил и Найден Найденови. Италианецът и Брунко Илиев ще изведат на полето в Двореца на културата и спорта във Варна отборите на „чужденците” и играещите у нас волейболисти.

За съжаление няма да можем да видим една от най-големите звезди на световния волейбол – Матей Казийски. Асът на италианския Тренто  получи заслужена почивка от Силвано Пранди и ще отсъства от утрешното шоу, което обаче няма да е по-малко зрелищно, защото в битката ще се включат капитанът Пламен Константинов, Теодор Салпаров, Христо Цветанов, позабравеният Дани Милушев, изгряващата звезда на родния волейбол Цветан Соколов, соченият за „новия Матей” Теодор Тодоров и още, и още...



„Мач на звездите” наистина е най-точното определение за това, което предстои да види българският волейболен фен, защото тук наистина става дума за звезди – за тези, които не се предаваха когато беше трудно, за тези, които тази година ще видим да се борят за златото на Стария континент, за тези, които силно се надяваме да видим в белграската зала „Арена” сред най-добрите четири отбора в света, момчетата с топка в ръка, които карат България да лети заедно с тях. А Варна! Варна отново ги чака с препълнени трибуни и жажда за шоу и невероятни летни вечери.


Разширени състави за Мача на звездите:

Легионери с треньор Силвано Пранди: Е. Иванов, И. Тасев, Х. Цветанов, А. Жеков, М. Градинаров, Д. Милушев, В. Николов, Т. Салпаров, Т. Алексиев, М. Пенев, П. Константинов, Б. Йорданов, Св. Иванов.

Българи с наставник Брунко Илиев: Г. Братоев, В. Иванов, К. Гайдарски, М. Ананиев, Т. Богданов, И.Зарев, Н. Учиков, В Братоев, И. Колев, С. Ненчев, Ц. Соколов, Т. Тодоров, Д. Иванов, В. Йосифов.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки