Изритаха трупата на Мъри от световното

Отборът, от който нищо не става, се провали и срещу Ирландия.

Изритаха трупата на Мъри от световното

Сметките да играем на световното през 2010 г. в Южна Африка излязоха без кръчмар. Трупата на Мъри Стоилов издрапа само до 1:1 с Ирландия в София и ще гледа мондиала през крив макарон. Това е трета поред провалена квалификация за големи финали. Ясно е, че докато играят тези, няма да се класираме никъде.

Пред 40-хилядна невероятна публика нашите почнаха смотано като баби и оставиха ирландците да си разиграват коня. За отбора от Дъблин "Васил Левски" се явяваше един от най-плашещите стадиони в Европа, навяваше спомени за разбити надежди, загубени мачове и счупени кокали. Несъстоятелният тим на Мъри обаче бе наказан точно като в първия мач в Дъблин. След центриране от статично положение отляво отбраната задряма и Ричард Дън заби топката с глава в мрежата на Иванков. Там трябваше да бъде някой от централните защитници Илиан Стоянов и Игор Томашич, натресени в състава от Мъри Стоилов въпреки масовото недоволство от изявите им в предишните мачове. И двамата обаче блееха другаде.

След гола селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони дръпна своите назад тъй като му трябваше равенство, а за всеки италиански треньор е фасулска работа да вземе точка, когато отборът му води. Изненада го обаче един от неговите. Ирландецът Кевин Килбейн направи каквото можа за нашите. От шестте гола на България от началото на кампанията два са негови. В предишния мач в Дъблин си вкара автогола за 1:1, а сега пусна Димитър Телкийски да го мине и да изравни. Мечо, който по принцип минава за непоправима марда този път беше един от малкото, които знаеха за какво са излезли на терена.

След това лъсна безсилието на хората на Мъри да вкарат втори гол. И до среднощ да бяха играли, все тая. Нито тичаха, нито се движеха, нито можеха да си я подадат като хората. Мартин Петров сам си призна, че е изиграл най-слабия си мач в националния тим. Нямаше как да бъде иначе, при положение че от началото на годината той има само 6 мача за Манчестър Сити с едва 165 минути игра.

Безпомощен в атака беше и Валери Божинов, който е с 8 мача и 222 минути в Сити от началото на годината. Ганкиното игра и сърдитият на всички Стилиян Петров.

Много зле обаче беше Димитър Бербатов. Той изпусна две-три положения, едното от които беше по силите и на най-посредствения нападател от селските групи. През второто полувреме Бербатов остана сам срещу Шей Гивън и само трябваше да си подложи крака, за да влезе топката. Нашият обаче се оплете. По същия начин в Подгорица миналия септември Бербатов прецака шансовете за победа, когато остана сам срещу вратаря при 1:0 за България. От началото на кампанията той има четири мача, във всички изглеждаше безобразно.

На Мъри му трябваше цял час, за да схване, че е излязъл със сбъркан състав и от тези не става нищо. Той извади Мартин Петров и Валери Божинов, но остави Бербатов, за да продължи да къса нервите на хората. Резервите Димитър Макриев, Благой Георгиев и влезлият към края Велизар Димитров опитаха да направят нещо, но не стана. Илиан Стоянов-Коловати разсмя стадиона, като реши да се прави на голмайстор със сватбарски удари отдалеч към Шей Гивън. В крайна сметка мачът завърши 1:1. След края Трапатони и хората му се прегръщаха, докато трупата на Мъри напускаше терена като след погребение. С този отбор - толкова.

 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки