Вуцов съсипва и Славия

Белите крояха планове за медали, но не могат да бият дори Своге.

Вуцов съсипва и Славия

Година след като се издъни в Левски, Велислав Вуцов е на път да направи същото и в Славия. Преди сезона на "Овча купел" Венци Стефанов спомена нещо за медали, но към днешна дата белите могат да отчетат само това, че разполагат с един от най-слабите отбори в "А" група.


Нещо повече - оказаха се неспособни да победят дори и новака Своге в София. Домакинският мач на "Овча купел" срещу Мездра беше спасен със спорна дузпа в последните минути. На неутралния терен в Кюстендил срещу Пирин тимът на Вуцов падна на колене и беше щастлив, че се отърва само с 0:1.


На "Овча купел" вече се чудят с какво да се оправдават, само и само да не опре проблемът до треньора. Иначе ще излезе, че Венци Стефанов се е прецакал много лошо, като освободи Стевица Кузмановски и взе Вуцов - младши. При Стевица белите поне играеха нещо, макар че завършиха чак на девето място. При Вуцов не играят нищо.


Впрочем индикации за кризата се появиха още в предсезонната подготовка. В една от последните контроли Славия завърши 2:2 с третодивизионния Сливнишки герой, като в този мач гостите дори нямаха треньор. Старшията Венци Рангелов бил на море и давал указания по телефона на помощника си Пепи Малинов, свидетелстват присъствали на мача. Наложи се и съдията да бутне едно рамо, за да не почне Славия да пада още преди сезонът да е стартирал.


Докато преди сезона Вуцов разпенено обясняваше за целите и задачите на Славия, на "Овча купел" недоумяваха защо в Славия се влачат чужденци, вместо да се заложи на кадрите от школата. Още повече, че юношите старша възраст на белите тъкмо бяха станали шампиони с победа във финала срещу Левски с 1:0. Очакваше се от тях да бъдат взети поне 5-6 момчета, от които след време да излезе някой нов Благой Георгиев. Нито едно момче от обещаващата млада генерация обаче не получи шанс за изява при Вуцов, ако не се брои Симеон Мечев, син на фолкдивата Малина. Останалите бяха натирени да си търсят отбори където намерят.
 

Вместо това Вуцов приюти в Славия французина Ренет и бразилеца Жуниор. На "Овча купел" треньорът доведе още протежето си Джунейт Яшар плюс 35-годишния перспективен състезател Борислав Георгиев- Бобъра. За негова сметка беше пенсиониран само с една година по-възрастният Владимир Иванов - Фугата. Очевидно обаче те не му стигат, понеже след загубата от Пирин Вуцов намекна, че искал още двама-трима нови. Ако не, щял да кара до Нова година с това, което има.


Въпросът е дали Вуцов - младши въобще ще откара до Нова година в Славия. Както е тръгнало, по-вероятно - не. След първия мач със Своге Венци Стефанов обвини играчите и каза, че ще хваща сопата. Те пък се оправдаха, че още не били сработени - ще речеш, че онези в Своге се бяха сработвали цяло лято. След втория мач шефът на Славия беше доволен на измъчената победа, а в събота отново спомена за сопата. Засега се очертава сопата да не почва от най-отгоре и Вуцов да остане още в Славия. Поне докато търпението на добрия чичо Венци не се изчерпи напълно.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки