Георги Илиев - Майкъла: Ратко е професионалист, но играчите са аматьори

В Левски вече не знаят къде точно е проблемът - в треньора Достанич или във футболистите

Георги Илиев - Майкъла: Ратко е професионалист, но играчите са аматьори

След този кръг в "А" група отново ще се обсъжда защо Левски пак не победи. Факт е, че сините изпуснаха Локомотив (Пд). Играха добре през първото полувреме, но вместо да водят с три-четири гола, допуснаха от 2:0 да им изравнят до 2:2.

Някои ще кажат - треньорът е виновен! Аз вече започвам да съчувствам на Достанич. Мислех, че той е виновен за това състояние на отбора, но се оказа, че проблемът е в играчите. Ратко е професионалист, те са аматьори. За тях футболът е като някакво хоби. Според мен не са дорасли да имат такъв треньор.

Разбира се, не съм аз този, който трябва да дава акъл. Клубът си има ръководство, което вероятно ще вземе някакви мерки, иначе ще им бъде тежко. Вината за тази криза в клуба е комплексна. Възможно е обаче в понеделник ръководството да се събере и пак да кажат, че играят страхотно, но въпреки това не могат да победят.

Впрочем треньорската работа в този кръг беше доста интересна и заслужава да й се обърне повече внимание. В Славия чест прави на Венци Стефанов, че изчака Велислав Вуцов, а не го уволни след няколкото слаби резултата. Славия започна да печели мачовете си и се намести в челото. Докато на Овча купел въпросът с треньора изглежда решен на този етап, в Черно море трябва бързо да назначат човек, който да вдигне нивото на тима. Тази година им е тежко, защото, след като спечелиха бронзовите медали, всички останали отбори вече познават стила им и играят много по-здраво.

В Литекс след идването на Ангел Червенков си пролича, че играчите май не са искали Мъри. Връзката между футболисти и треньор е много важна, но не се е получила при Стоилов. Пожелавам успех на Червенков, защото в Литекс доста добри треньори не успяха. Ловчанлии са добър отбор, но ще им трябва още време, ако искат отново да повторят успехите си отпреди десетина години и да станат отново шампиони.

В Ботев вече разчитат на италианския треньор Енрико Пичиони. За хора като него се знае, че залагат много на тактическата дисциплина и играта в защита, което може да помогне на клуба. Разбира се, точката не трябва да главозамайва футболистите, защото Локомотив им я подари. В следващия мач срещу ЦСКА ще видим дали Ботев може да повтори представянето си от мача в Надежда. В Мездра и Монтана също се радват на кадърни треньори.

Воин Войнов показа, че е сериозен специалист, следи много отблизо какво се случва в първенството и спечели с 4:0 гостуването в Своге. В Монтана също намериха точния човек - Стевица Кузмановски, направиха 1:1 с Черноморец и като цяло играят добре от началото на сезона. Македонецът знае как се играе футбол и как да подреди футболистите си. Ето колко важно е да избереш подходящия треньор преди сезона.
 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки