Юношите изпревариха мъжете в бокса

През този сезон младоците спечелиха общо 9 медала от първенства на планетата и на Европа. Мъжете обаче останаха без отличия от двата големи шампионата

Юношите изпревариха мъжете в бокса

 

Юношите изпревариха мъжете ни по успехи в бокса през този сезон. Затова за №1 на 2013-та бе обявен младок. 16-годишният Даниел Асенов, с прякор Тайсъна, триумфира с европейската титла, а на световното стигна четвъртфиналите в кат. до 50 кг. Призът при жените за най-добра получи Валентина Поптолева, световна шампионка за девойки в кат. до 48 кг.

През този сезон младоците спечелиха общо 9 медала от първенства на планетата и на Европа. Мъжете обаче останаха без отличия от двата големи шампионата. “Засега ще е така, защото при мъжете имаме много млади момчета, които още нямат достатъчно опит, а през 2013-а някои от тях направиха и своя дебют”, заяви Михаил Таков, главен треньор на националните отбор.

Селекционерът на юношите Борислав Бояджиев е треньорът на годината.

Двукратният европейски шампион Емил Чупренски пък получи наградата за цялостен принос. В момента именитият боксьор готви млади състезатели в софийския клуб “Национал”.

Догодина София ще е домакин на световното за младежи. Боевете ще са през април в “Арена Армеец”. Надпреварата ще е единствената квалификация за младежките олимпийски игри в Нянджин (Китай) през август.

От януари всичките ни национали се качват на лагер на Белмекен. Пълноценни тренировки вече започна бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев (91 кг). В навечерието на световното в Казахстан през септември той счупи ръка и оттогава се възстановяваше. Очаква се от новия сезон към отбора да се присъедини и Детелин Далаклиев, който си даде по-дълга почивка.

 

Уайлдър си уреди мач и срещу Джаред Андерсън

Вижте подробности за мача

Майк Тайсън и Джейк Пол чупят рекорд

Вижте подробности

Федерацията по бокс дари пълния комплект медали на Музея на спорта

Радвам се, че мога да направя това дарение, обяви Инински

Отлично: Рами Киуан е №1 на Европейското по бокс (ВИДЕО)

Вижте подробности

Рами Киуан e европейски шампион! (ВИДЕО)

Той спечели титлата в категория до 75 килограма

БРАВО: Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

Вижте подробности

Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки