Представиха програмата "I Run Clean" на Балканиадата в Софи

Това сториха президентът на европейската атлетика Добромир Карамаринов и Жан Грасия, вицепрезидент на френската атлетическа федерация и член на Борда на Европейската

Представиха програмата "I Run Clean" на Балканиадата в Софи

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и Жан Грасия, вицепрезидент на френската атлетическа федерация и член на Борда на Европейската, промотираха в София програмата I Run Clean на ЕА.

Това стана по време на Балканиадата за юноши и девойки до 20 м, която се провежда в зала "Асикс Арена" в София.

"Радвам се да бъда в България за Балканиадата. Завърнах се в залата, където през 1981 участвах в състезания, а сега съм горд, че промотираме нашата програма за чиста от допинг атлетика", заяви Грасиа.

"Представихме програмата "I Run Clean" на Балканиадата в София заедно с Жан Грасиа, който е един от лидерите на този проект. Атлетите до 20 години са една от групите в атлетиката, към които трябва да е отправено нашето послание. за много от тях това е първото им международно състезание. Те трябва да знаят много за опасностите, които крие употребата на допинг, коментира Карамаринов. По-късно той откри официално Балканиадата в София.

Това е най-голямото спортно събитие в този спорт през зимата в България. Участие в него взимат атлети от 17 държави.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки