Краси Балъков: Не знам какво стана

"Отиваме в София за победа срещу ЦСКА", каза още наставникът на "оранжевите"

Краси Балъков: Не знам какво стана
Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков поздрави футболистите си за обрата срещу Лудогорец, като каза, че дори не знае какво е станало с отбора му през втората част. 
 
„Трудно мога да отговоря какво стана. Може би фактът, че имахме прекалено много млади състезатели, които горяха от желание, бяха прегорели, не можаха да се настроят добре, притесниха се и през първото полувреме изглеждаше, че нямахме шансове. На почивката си казахме няколко думи. Видя се, че когато се играе без страх и имат характер, победата и загубата са много близки една до друга. Казахме си по 10 изречения, нямаше нужда повече да говорим. Цяла седмица сме се подготвяли за този мач, а в началото се получи точно обратното. Приказките на почивката бяха излишни. Свалям шапка за на момчетата за характера, за борбата, за желанието. Като треньор, съм доволен и горд”.

"Психологията във футбола е много голяма. Когато поведеш 2:0 и противникът играе прекалено слабо и не влезеш второто полувреме с мотивация и желание, не става. Колкото и желанието да е голямо, когато противникът навие пружината, е много трудно да се върнеш. За наш късмет си реализирахме положенията, които имахме. Лудогорец е отбор, който винаги може да ти вкара гол".  
 
„Играем мач за мач, в началото още казах. Спомняте си, в края на миналия сезон, четири мача преди края на миналия шампионат, нямахме шансове за първата шестица. Говорихме с момчетата, че няма какво да губим. Бихме Черно Море, после бихме вкъщи, направихме и 2:2 срещу Левски в София  и се класирахме. Това е заслуга на всички футболисти, които са взели участие и се борят за своето израстване”.

„Селекцията не коментирам много отдавна. Вършим си работата. Когато има нещо, ще разберете. Ние по принцип имаме доста млади футболисти и ако вземем такива, които искаме, трябва да вдигнат нивото и ще помогнат на младите да се развиват”. 

Балъков каза още, че са заровили томахавките с тима на Лудогорец и го показаха в началото на мача: „Видяхте как посрещнахме Лудогорец – като шампиони. Честитихме им шампионската титла. Показахме респект и авторитет от наша страна. Емоциите винаги ги има. Дано по-рядко се случват между нас”.
 
Преди гола от дузпа на Регула, от треньорската скамейка викнаха нещо към Бьорн Маарс, но Балъков обясни, че не е искал норвежецът да изпълнява дузпата.
 
„Да уточня – крещяхме на Бьорн, който беше ударен и искаше да излезе, да потърпи, защото така губим един човек. Не искахме да излиза. По принцип Пауло е човекът, който изпълнява дузпите. Може би Бьорн е разбрал погрешно. Радвам се за него. Той е комплексен футболист, виждат му се качествата. Феновете не са доволни, когато пропуснеш чисто положение в Стара Загора и реагират. Футболният запалянко трябва да има култура и да знаеш, че не е само това, което се вижда, но и много повече”.
 
Литекс в момента е трети в класирането с равни точки с втория Берое – по 54. Преднината на двата тима пред четвъртия Локо (Сф) е две точки. В последния кръг на първенството Литекс гостува на ЦСКА.
 
„Срещу ЦСКА отиваме да играем нашия футбол, да дадем всичко. Показахме, че по принцип когато вярваш в нещо, можеш да го постигнеш, независимо от началото. Ще се възстановим, ще се подготвим и отвиваме в София да спечелим”.

А за недадените лицензи на "червените" и Локо (Сф) Балъков допълни: „В живота няма прошка, има закони и правила. Който ги спазва, няма нужда от прошка. Аз обаче съжалявам, защото и двата отбора са големи имена, с уважение с респект. Жалко, че не може да намерят правилните хора”. 
 
За формата с две плейофни шестици: „За нас, които влязохме в първата шестица, съм изключително доволен, защото съм бил съм през 2009-а в Черноморец. Тогава беше друга системата, тези мачове във втората шестица, всеки един мач дава нещо на футболистите, като опит, като заряд, няма отпускане. Но няма цел. Напълно разбирам, ако бях в другата, много е трудно да мотивираш играчите да играят постоянно. Трябва да се намери път, с който всички да бъдат доволни, за да може футболът ни да върви напред”.
 
Бьорн Маарс Йонсен отбеляза хеттрик при успеха срещу Лудогорец и спечели похвалите на Краси Балъков.
 
„Винаги съм вярвал в него. Той е младо момче с невероятен талант, който  трябва  да се развива и да се поддържа. Не може за 3-4 месеца да
се дават мнения дали един футболист става, или не. Днес е прост пример”, добави Балъков.
Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки