Брилянтен гол класира домакина Чили на първи финал за Копа Америка от 1987-а (ВИДЕО+СНИМКИ)

Варгас вкара и двата гола за 2:1 над Перу, който игра над 70 минути с 10 души, Чили е само на една крака от първия трофей

Брилянтен гол класира домакина Чили на първи финал за Копа Америка от 1987-а (ВИДЕО+СНИМКИ)
Чили ще играе финал на Копа Америка за първи път след 1987 година. Домакините на тазгодишното издание на турнира намериха място в битката за трофея след успех с 2:1 над Перу с два гола  на Едуардо Варгас в първия полуфинал, след като перуанците играха над 70 минути с човек по-малко.

Преди мача се наложи смяна на главния съдия. Боливийският рефер Раул Ороско бе сменен заради историческите конфликти между неговата страна и двата съперника в полуфинала. Така с мача се нагърби Хосе Арготе от Венецуела и той се превърна в главно действащо лице.

Още в 3-ата минута голямата звезда на чилийците Артуро Видал посегна да удари Карлос Самбрано с ръка извън терена край тъча, а съдията остави ситуацията без последствия.

Джеферсон Фарфан нацели греда след добре насочен удар с глава и Перу можеше да съжалява, че не поведе.

Видал не получи картон, но в 20-ата минута Самбрано пое към съблекалните след два жълти картона в други ситуации, при втората от които вдигна високо крак срещу Чарлс Арангис и Перу остана да играе с човек по-малко над 70 минути.

Три минути преди почивката Алексис Санчес центрира ниско отляво, Арангис се размина, топката срещна далечната греда и попадна в краката на Едуардо Варгас, който първо не успя да я ритне, но после с мъка търкули отблизо с десния крак зад голлинията за 1:0.

Веднага след паузата гол на Варгас от воле след прехвърлящ пас на резервата Давид Писаро бе отменен с тънка засада.

Перу не се предаде с 10 души и изравни след час игра. Гереро намери вдясно Адвинкула, който центрира остро отдясно, а Гари Медел протегна крак и си вкара автогол – 1:1.

Само 4 минути по-късно Чили стигна до победния гол, който беше истинска наслада. Чилийците отнеха топката с преса в противниковата половина, Медел подаде на Варгас и нападателят на Наполи с блестящ диагонален изстрел под гредата матира вратаря за 2:1.

До края Чили задържа преднината си и ще опита да спечели първия си трофей от Копа Америка в историята на финала срещу победителя от другия полуфинал между Аржентина и Парагвай. "Гаучосите" и "гуараните" играят довечера от 02:30 българско време.

Меси се завърна, но не вкара в САЩ (ВИДЕО)

Резерва носи успех на Интер Маями в добавеното време

Палестина поиска ФИФА да изхвърли Израел

Вижте подробности

Хванаха футболисти в голяма финансова измама

Трима са арестувани

Инфантино: Световно клубно през 2025-та година ще има

Президентът на ФИФА е сигурен в новия проект

Роналдо разкри тайната на дълга кариера

Португалецът се уповава на талант и упорита работа

Революционно: ФИФА внедрява нов ВАР без рефери

Треньорите ще имат съществена роля при искането на повторение

Прекъснаха първенството на Бразилия поне до 27 май

Наводненията в страната блокираха провеждането на шампионата

Доминик Янков игра срещу Меси, Бускетс и Суарес (ВИДЕО)

Българският национал влезе като резерва в 62-ата минута

Каземиро и Ричарлисон отпадназа за Бразилия за "Копа Америка"

Сензацията Ендрик е повикан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки