И Беларус ще експериментира срещу България

Хлеб и Родионов ги няма, Корниленко и палачът на Франция ще ни тормозят

И Беларус ще експериментира срещу България

Беларус няма да си дава много зор срещу България. А и някои от големите имена на бившата съветска република ги няма. Като ви питат кой белоруски футболист знаете, веднага ще се сетите за Александър Хлеб, който още е собственост на Барселона. Хлеб обаче е контузен и източно германецът Бернд Щанге няма да разчита на него. Щанге, който е селекционер на Беларус от 2007 г., каза, че контролата няма да играе ролята на генерална репетиция за важния мач срещу Босна и Херцеговина. Най-важно било да няма контузии.

Тук е мястото да споменем, че Беларус се намира на второ място в своята квалификационна група за Евро 2012, само на точка зад Франция, които отупаха с 1:0 насред Париж и после им извъртяха 1:1 в Минск.

 
БАТЕ Борисов, който разпиля Левски и после Литекс в евротурнирите, имал важен мач в квалификациите за Шампионската лига срещу Щурм и някои техни футболисти няма да играят срещу България. Един от тях е Виталий Родионов, който вкара на Литекс насред Ловеч през 2009 г. в продълженията.
 
Двамата Сергейеевци – Кисляк и Корниленко (на преден план на снимката) – обаче са на линия. Кисляк закла Франция, а Корниленко е голмайстор №4 на Беларус в историята. Последният се завърна в Зенит (Санкт Петербург) след преостъпване в Блекпул.
 
Общо взето ситуацията при съперника е подобна на нашата. Матеус не повика Мартин Петров и Стилиян Петров, защото нямало смисъл. Пък и контролите са затова – да пробваш други играчи. Въпросът е да има ясна цел. Лошото е, че на път за Минск Боби Михайлов каза, че в Минск щял да си говори с Матеус дали да се доиграят квалификациите с най-силните ни футболисти или да се прави отбор за следващата кампания.
 
Иначе съставът на Беларус е съставен почти изцяло от играчи, чийто клубни отбори или са местни, или от бившия съветски блок. Само Виталий Трубило рита в Славия (Прага), а Антон Путило е съотборник на Гара Дембеле във Фрайбург.
 
„Гутор, Драгън и Некалчик получиха заслужени покани за националния отбор за мача с българите. Искаме да покажем комбинативна игра, ако разбира се терена ни позволи да го сторим”, коментира преди мача селекционерът на Беларус Бернд Щанге.

 

Канят трима „моряци“ в националния тим

Вижте и кои са те

Юношите до 16 г. удариха Черна гора

На старта на международния приятелски турнир "Милян Милянич"

Илиан Илиев отново взе 14 от чужбина, има само 1 промяна

Вижте повиканите национали, играещи зад граница

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки