Вихрен се отказва от лиценза на Малеш заради 250 бона задължения

Кметът на Сандански Андон Тотев разкри, че Вихрен трябва да плати дълговете на Малеш в размер на 250 000 лева, за да вземе лиценза

Вихрен се отказва от лиценза на Малеш заради 250 бона задължения
По всяка вероятност Вихрен (Сандански) ще се откаже от лиценза на Малеш (Микрево). След кръга в събота на Западната „Б” група и загубата на Малеш с 0:2 от Септември (Симитли) треньорът Пламен Мицански призна, че играчите му играят близо две години без пари и препоръча да се даде лиценза на клуб с необходимите финансови ресурси, визирайки тимът на Вихрен, който отдавна го иска.

С разговор на кмета на Сандански Андон Тотев стана ясно, че взимането на лиценза не се решава от него, а от Общински съвет. Градоначалникът на курортния град пожела да изясни, че от Малеш не дават лиценза на Вихрен, а го продават. Тотев разкри, че задълженията на Малеш към момента към различните институции и футболисти възлизат на 250 000 лева.

И за да вземе Вихрен техния лиценз, тези задължения трябва да бъдат изчистени. Това предложение за взимането на лиценза на Малеш и изчистването на натрупаните задължения на клуба трябва да се внесе в различните комисии и да се гласува на сесия на Общински съвет - Сандански през декември.

Друго, което пожела да изясни Тотев е, че не всичко се решава от кметовете,а от съветниците на местния парламент. Това, което притеснява ръководството на Вихрен, е малкият точков актив на съседите от Микреово. Тимът на Малеш заема последното място в таблицата със скромния актив от 5 точки.

Притеснението се изразява в това, че ако санданчани не успеят да се задържат в Западната „Б” група с лиценза на Малеш излиза, че парите са хвърлени на вятъра. По същия начин стоят нещата и с евентуалното взимане на лиценза на третодивизионния Перун (Кресна), разкри още Андон Тотев.

Последно той прогнозира, че много отбори няма да успеят да завършат сезона и от следващата година БФС ще обединят двете „Б” групи в една. Нещо което се говори отдавна.
Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

Бивш юношески национал на Ирландия е пред трансфер във Втора лига (видео)

Кайл Дегелман има много интересна история зад себе си

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки