Разговорите за Балканската лига започнаха, Димитър Борисов посочи целите на срещата (видео+снимки)

Клубовете на Балканите се обединяват около идеята да настигнат в развитието западните си колеги

Разговорите за Балканската лига започнаха, Димитър Борисов посочи целите на срещата (видео+снимки)
Преговорите за създаването на Блаканска лига по футбол вече започнаха официално. От българска страна на сбирката се появиха поредставители на Левски, ЦСКА, Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), Лудогорец Берое. Цървена Звезда и Рапид (Букурещ) също уважиха събитието, а по-късно през деня се очаква да дойдат и хора от Арис и Бурсаспор. Руският Амкар (Перм) няма свой човек в София, но е изпратил писмо, с което подкрепя начинанието.

Един от собствениците на ЦСКА – Димитър Борисов приветства всички гости в Парк хотел „Витоша” в Студентски град и им разясни накратко предисторията и целите на сбирката. Още през миналата седмица Борисов разкри пред Novsport.com, че проектът ще стартира с начални дискусии днес.

Борисов очерта като основен повод за събирането тревожната тенденция футболните клубове от Балканите и Източна Европа все повече да изостават в развитието си спрямо колегите си от Централна и Западна Европа. Сред проблемите той включва и само епизодичните появи на клубове от нашия регион в Шампионската лига.

За справяне с трудностите и за да може да не бягат всички качествени играчи в клубове на запад, Борисов предлага всички клубове, участващи в срещата да си сътрудничат с цел взаимно да си помогнат и да преодолеят кризата.







Димитър Борисов очерта и целите, към които ще се стремят ЦСКА и всички негови партньори на срещата – промотиране и рекламиране на футбола като най-популярния спорт в района, повишаване на качеството на футбола и конкуренцията в този спорт, организирането на регионален клубен турнир, който да даде подходящо поле за изява на местните грандове, нарастване на публиката по стадионите, развитие на инфраструктурата на клубните стадиони в региона, подобряване на условията в детско-юношеските школи.

Като финал на тази встъпителна реч босът на „червените” ясно заяви, че това е първата среща от редица такива, които ще се състоят занапред. Всички решения на тези форуми ще се взимат след консенсус и подробно обсъждане.

По-късно днес от 17:00 часа Novsport.com ще предава на живо пресконференцията от Парк хотел "Витоша", на която ще станат ясни конкретните решения след срещата между клубовете от Балканите.
Крушарски: Когато изпуснеш питомното, гониш дивото колкото си искаш

"Защитата ни е идеална", обяви той

Томаш след загубата: Искам да се боря за шампион и да печеля купи

"Това не зависи изцяло от мен", заяви треньорът на Локо (Пловдив)

Шампионският отбор на Локо (Пловдив) се завърна на "Лаута"

Те бяха специален гост на домакинската среща с Левски

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Локо (Пловдив) остава без Евандро за мача във Варна

Вижте и цялата група на "смърфовете"

Локо (Пловдив) ще бъде без петима играчи за мача с ЦСКА 1948

Вижте и кои са те

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки