Баждеков: Трябва да направим проект, който да е интригуващ за спонсорите (видео)

Без подкрепата на УЕФА идеята няма как да се реализира, смята финансовият директор на Левски

Баждеков: Трябва да направим проект, който да е интригуващ за спонсорите (видео)

 

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков напълно подкрепи създаването на Източноевропейската футболна лига (ИЕФЛ).

Той бе на срещата за сформирането на Инициативен комитет, който да подготви създаването на организацията, предаде репортер на Novsport.com.

„Подкрепяме тази инициатива. Аз в началото на събирането казах, че това е една много добра инициатива, която ако успеем да я реализираме, ще се преборим да се реализира една идея, което е за футбола добре, за всички е добре. Така че, аз се радвам, че моята теза промени в някаква степен първоначалните идеи да се изгражда отделна структура, тъй като аз съм убеден, че без санкционирането от страна на УЕФА да подкрепи тази реализация, трудно би се реализирало такова мероприятие на такова ниво“ , обясни вижданията си представителят на „сините“.

Според него УЕФА е задължителен елемент за успешното реализиране на проекта. „Тезата, която днес обсъждахме, е да подготвим така тезата си, че да може наистина да се подкрепи от УЕФА, което мисля, че ще бъде положително за футбола изцяло. Мисля, че след като има някакъв вече избистрен вариант, ще има определено интерес за още по-голяма подкрепа и от федерации, и от лиги, стига това да бъде благословено от УЕФА и другите организации“, добави Баждеков.

Според него реализирането на идеята неминуемо ще доведе до по-високо качество на футбола в страните и особено в България, където в последните години се наблюдава огромен спад на конкурентоспособност с европейските отбори. „Определено има възможност нашите отбори да играят повече мачове с по-класни противници и наистина да се вдига нивото и на българския футбол. Аз съм убеден, че това ще допринесе за подобряване на футбола“.

Запитан как стои финансовият въпрос около инициирането на такъв проект, Баждеков обясни, че от негова гледна точка нещата са оптимистични и това е най-важният въпрос за създаването на лигата.

„Точно тази обосновка ще бъде интригуваща и към евентуални спонсори, които биха се явили, тази реализация да бъде подкрепена.  Предполагам, че и телевизии ще проявят интерес. Затова се направи този график, наистина да се направи един проект, който да бъде обмислен, да е интригуващ към евентуални бъдещи спонсори в тази лига“, каза той.

Шефът в Левски обаче не е сигурен дали това може да стане от другата година, защото според него „това е много амбициозно“, но се надява това да се случи. 
 

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки