Наградиха 10-те най-добри на Благоевград за 2011

За четвърта поредна година на върха в класацията стъпи световният шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев

Наградиха 10-те най-добри на Благоевград за 2011

10-те най-добри спортисти на Благоевград за 2011 г. бяха наградени на тържествена церемония във фоайето на Общината тази вечер. За четвърта поредна година на върха в класацията стъпи световният шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев. Второ и трето място окупираха европейските шампиони по таекуондо Албена Малчева и Станислав Арабаджийски. Бившият футболист на Пирин и настоящ на Левски Иван Цветков остана четвърти. Той обаче не присъства на събитието, за да си получи наградата.

Един по един на сцената излязоха да получат красивите купи, грамоти и пликове с парични бонуси и останалите отличени състезатели - Кристина Иванова (ориентиране), Рая Андонова (плуване), Александър Попгеоргиев (хандбал), Лилиана Гоцева (ориентиране), Мартин Андонов (бейзбол), Иван Шопов (триатлон).

Наградите на отличените спортисти връчиха кметът на Благоевград Атанас Камбитов, областният управител Костадин Хаджигаев, народния представител Йордан Андонов, председателят на ОбС Даниела Савеклиева, директорът на Районната дирекция на БСТ в Благоевград Светлин Бонев, председателят на ОС на БФС – Благоевград Александър Кабзималски, шефовете на родните федерации по ориентиране, таекуонодо версия ITF и бейзбол - Атанас Георгиев, Марио Богданов, Ясен Неделчев.

Най-добър треньор на годината е Софка Арабаджиева от хандбален клуб „Интер-Академик”. Призът за най-добър отбор за 2011 година журналистите дадоха на 18-кратния шампион по бейзбол Бизони. Наградата „Феърплей” получи Людмила Гоцева от Спортен клуб по ориентиране и бягане „Младост”. Специална награда за пополяризиране на тениса в града получи Калин Анастасов.

Спортният журналист от в-к „Струма”  Иван Делчев, бе отличен с приз за най-професионално и коректно отразяване на спортните събития в града. Той получи купа и грамота. По традиция Община Благоевград отличи и 31 състезатели до 14 години - шампиони на България в 9 вида спорт. Класацията за определяне на 10-те най-добри спортисти на община Благоевград се провежда за 18-ти път.

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

Георги Глушков поздрави спортната общественост по повод Деня на българския спорт!

Вижте какво казва министърът на младежта и спорта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки