Сензациите в пресата: Бербо чака до 31 март, Даниел Младенов замесен в побой

31 март е крайният срок, в който Димитър Бербатов трябва да научи бъдещето си в "Манчестър Юн", твърди "Стандарт".

Сензациите в пресата: Бербо чака до 31 март, Даниел Младенов замесен в побой

31 март е крайният срок, в който Димитър Бербатов трябва да научи бъдещето си в "Манчестър Юн", твърди "Стандарт". В разговори тези дни мениджърът на клуба сър Алекс Фъргюсън е фиксирал датата като последна, в която трябва да обяви дали предлага нов контракт на българина. След това нападателят има пълен картбланш да подпише с нов клуб. По правилниците на ФИФА Бербо може да сключи договор с друг отбор от първия ден на новата година, тъй като контрактът му изтича след 6 месеца. Митко обаче поставя на първи план "червените дяволи" и се е съгласил да почака до 31 март решението на шотландеца. 

"Стандарт" научи още, че Бербо не иска да сменя клуба през зимната пауза въпреки интереса на няколко еврограндове. 



ЦСКА може да се раздели с още трима ключови футболисти, след като вече продаде Грегъри Нелсън и Янис Зику, четем още на страниците на същото издание. Преговори сега се водят за Платини, Делев и Бандаловски.

Оферта за проби от Китай е получил бразилецът, днес или утре ще се реши дали пътува. От ЦСКА искат да го разкарат, но самият голаджия е доста претенциозен.

На "Армията" ще направят нов опит да се разделят и със Спас Делев. Полският "Висла" и корейският "Сувон блу уинг" наддават за дребосъка. Предложението на поляците, където играе Цецо Генков, било обаче доста скромно, научи "Стандарт". На Делев пък не му се ходело в Южна Корея. "Червените" са обявили на колегите си в Краков да вдигнат малко парите. От "Висла" се похвалиха пред медиите, че искат Делев в пакет с Иван Бандаловски.

Междувременно легендата Спас Джевизов се завърна от Етрополе като директор на школата в ЦСКА. Досегашният й началник Джони Велинов няма да бъде уволняван, ще му се мисли пост. Лекарят на школата д-р Миладинов пък отива в първия тим вместо скандалния си колега д-р Крайнов.  

ЦСКА прави все по-сериозни постъпки за привличането на Любош Ханзел от Спартак (Търнава), пише "Меридиан Мач". За това призна самият треньор на словашкия отбор, който елиминира Левски в турнира Лига Европа, Павел Хофтик. Ханзел е ляв бек и игра като титуляр за Спартак в мачовете със „сините". Защитникът бе набелязан от спортно-техническия щаб на ЦСКА още в началото на декември, като преговорите между двата клуба са на път да дадат резултат. Самият Любош Ханзел също не е равнодушен към възможността да заиграе в българската „А" група. Той може да стане вторият словак в редиците на ЦСКА, след като сънародникът му Радослав Забавник остави отлични впечатления на „Българска армия". Последният също е в плановете на „червените", които изчакват да видят как ще се развие ситуацията с него в настоящия му клуб Майнц 05.
 
На Ханзел се разчита да запълни дупката на левия фланг на защитата. „Армейците" имат проблеми на този пост от дълго време, които не могат да разрешат. Това не стана и с привличането на Аде-мар от Черно море, който засега разочарова с представянето си. Румен Трифонов пък ще бъде наказан, защото е сред хванатите играчи, употребили допинг.



Даниел Младенов е вторият футболист на Левски след Мариян Огнянов, който се е забъркал в неприятен инцидент по празниците. За разлика от своя колега обаче, кюстендилецът все още няма проблеми с полицията и съда и не е потрошил своя или чужда собственост под влиянието на алкохол.
 
Навръх Нова година Младенов е бил замесен в побой в родния му град Кюстендил. В компанията на своя приятел Славчо Бойчев (юноша на ЦСКА и бивш футболист на Беласица и Монтана) крилото на „сините" е празнувал в ресторант „Бор" в близост до стадион „Осогово". Според източници на „Меридиан Мач" от града под Хисарлъка Радослав (син на собственика на заведението) влязъл в конфликт с Бойчев и дори си позволил да го напсува. Това отприщило гнева на футболиста, който му се нахвърлил и го пребил. Няма данни Младенов да е участвал в сбиването, въпреки че има и такива информации. Той по-скоро се е опитвал да спре своя приятел и да потуши конфликта. Според запознати гневът на Бойчев бил особено силен, тъй като преди няколко месеца майка му починала. 

Ботев Пд проявява интерес към халфа на Черноморец Тодор Паланков. 28-годишният юноша на Литекс е сред набелязаните футболисти за укрепване на средната линия на Канарчетата. Бившият капитан на младежкия ни национален отбор не е сред твърдите титуляри на бургазлии. Паланков има договор с Черноморец до лятото на 2013 година, затова от Ботев ще трябва да платят трансферна сума на бургаския клуб. От лагера на Черноморец съобщиха за "7 дни спорт", че към този етап няма официални преговори между двата клуба за Паланков. Интересното е, че миналата зима халфът на бургазлии бе трансферна цел и на Локомотив Пд. Тогава той бе желан на Лаута от тогавашния треньор на черно-белите Неделчо Матушев.
 
Иначе Канарчетата очакват в близките дни окончателните отговори на нападателя Деян Христов и бившето крило на Левски и ЦСКА Любомир Любенов.

 

Хетафе преговаря с Юнайтед за нов наем на Грийнууд

Той играе доста успешно в испанския тим

Манчестър Юнайтед се провали срещу Бърнли на "Олд Трафорд"(ВИДЕО)

Отборът изпари шансовете си да играе в Шампионската лига

Бруно Фернандеш изрази подкрепа към младоците Гарначо и Майно

Португалецът вярва в големите възможности на двамата

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Манчестър Юнайтед постави цена на Грийнууд

Вижте колко искат за него "червените дяволи"

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед, няма да го откупува

Той отпадна от сметките на треньорското ръководство

Тен Хаг се скъса да хвали Гарначо след победата над Евертън

Специалистът е много доволен от младия аржентинец

Манчестър Юнайтед забрави за загубата в дербито с успех над Евертън след две дузпи (ВИДЕО)

"Червените дяволи" стигнаха до успех с 2:0 на "Олд Трафорд"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки