Вихрен иска да влезе служебно във "В" група заедно с Пирин

Ние и Пирин имаме школи и бази, мястото ни не е в селските групи, категоирчен е босът на тима от Сандански Георги Манолев

Вихрен иска да влезе служебно във "В" група заедно с Пирин

Отборът на Вихрен (Сандански) стартира предсезонната си подготовка. Старши треньорът Йордан Самоковлийски изведе повече от 25 футболисти за първото занимание за годината. Сред тях беше и опитният халф Петьо Динков, който за последно игра във втородивизионния Банско. Динков бе освободен през зимата от тима от планинския курорт и ще подържа форма със санданчани, докато си намери отбор.

Групата се допълваше от голяма част юноши на клуба. Основните футболисти от есенния дял на първенството като Кирил Андреев, Васил Захариев, Вангел Стоянов, Кристиян Кръстев и Стоян Драмов също се появиха на първа тренировка и дадоха индикации, че нямат намерения да си тръгват от клуба.

Вихрен ще участва на турнира в Сандански и има два сигурни мача с Малеш на 23 януари и със Светкавица (Търговище) на 25 януари.Останалите контроли тимът ще изиграе през февруари срещу отбори, които са решили по това време да се готвят в Сандански. Разбира се, за контроли ще се търсят и регионалните съперници като Беласица, Перун (Кресна) и Пирин (Разлог) и пр..

Президентът на тима Георги Манолев,който уважи първата тренировка на тима пък заяви, че целта на отбора е да развива футбола в Сандански и възможно най-бързо отборът да се завърне в професионалния футбол. В момента Вихрен се състезава в областната група на Благоевград Зона "Струма" и е едноличен лидер.

Според клубния началник отборът на Вихрен е ощетен от страна на ОС на БФС-Благоевград. Според него не може един от претендентите за влизане в третия футблен ешелон  да е единственият, който играе в група с 8 отбора и има само 7 мача на полусезон.

По думите му от участие през пролетта ще се откаже отборът на Струма 2005 (Струмяни) и с очертаващите се 6 мача,които трябва да изиграе Вихрен няма да е добре подготвен за баражите. Затова той настоява за изготвянето на нова програма, по която отборите да изиграят по два мача един срещу друг през пролетния полусезон. Освен това Манолев иска Вихрен и Пирин (Благоевград) да влязат служебно в Югозападната "В" група и двата отбора да не се срещат един срещу друг на бараж. 

"Мястото на Вихрен и Пирин (Благоевград) не е в селските групи. Двата отбора разполагаме с бази и школи и трябва да играем в по-горна група. ОС на БФС-Благоевград да намери начин да вкара и двата отбора във "В"група, а не да играят отбори, които по средата на сезона се отказват. Ние не искаме да играем бараж с Пирин", коментира Георги Манолев.  

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

Бивш юношески национал на Ирландия е пред трансфер във Втора лига (видео)

Кайл Дегелман има много интересна история зад себе си

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки