Боримиров: Катаклизмите на "Армията" ще отслабят ЦСКА

Бившият спортен директор на Левски Даниел Боримиров доскоро се захапваше чрез медиите с ръководителите на "Герена", но в последно време не говори много за любимия си клуб.

Боримиров: Катаклизмите на "Армията" ще отслабят ЦСКА
Бившият спортен директор на Левски Даниел Боримиров доскоро се захапваше чрез медиите с ръководителите на "Герена", но в последно време не говори много за любимия си клуб. "Тема Спорт" се свърза с него, за да разбере какво мисли за сегашната ситуация при сините.
 
Какво ви е мнението за събитията и трансферите около Левски, ЦСКА и Лудогорец в последните месеци?
- Не съм запознат в детайли с играчите, които бяха привлечени в тези клубове. При всички положения е рано да се правят каквито и да е изводи. Треньорите ще кажат доколко са доволни от зимната селекция, след като се изиграят поне няколко официални мача. Знам, че има български клубове, които не успяха да направят своята подготовка по най-добрия начин, тъй като бяха затруднени от атмосферните условия, а това също ще окаже голямо влияние. Левски, ЦСКА и Лудогорец ще се борят за титлата в А група. Катаклизмите, които имаше на "Армията" тази зима, ще отслабят червените през пролетта.
 
Левски завърши селекцията. Бяха привлечени четирима нови - колкото искаха на „Герена" още през декември. Последното попълнение обаче - Жуниор - едва ли е бил в сметките през цялото време, защото щеше да дойде по-рано. Има ли място той при сините и ще може ли наистина да помогне на отбора да спечели титлата?
- След като е попаднал в Левски, явно е бил желан. Няма как иначе да стане. Сега получава кредит на доверие от ръководството, а през сезона ще видим дали ще го оправдае. Не познавам толкова добре качествата му, че да давам мнение дали ще може да помогне в битката за титлата. В България очакваме от новите да правят чудеса. Това обаче не е нормално. Самите футболисти имат нужда от време, в което да се впишат в отбора, да се сработят със съотборниците си и т.н. Тук винаги избързваме и искаме да има резултати веднага. Нещата стават бавно, навсякъде е така. Не може да правим изключение от целия свят по този въпрос. Новите играчи имат нужда от 3-4 месеца, за някои трябва и половин година.
 
В този ред на мисли нямаше ли да е по-добре всички попълнения в Левски да дойдат в края на декември или през януари, а не през февруари, както стана с трима от тях?
- Това е лично виждане на ръководството на Левски. Дали да вземат играчите по-рано или по-късно, е тяхно решение. Ако някой от футболистите е изостанал с подготовката, е работа на треньора да го вкара в добра форма. Всеки трябва да е готов за официалните мачове. Не съм в кухнята на нещата и не искам да коментирам. Оценки ще могат да се дават, след като минат първите няколко кръга и видим как се включват новите.
 
Какво става с вашата забрана да посещавате мачове? Казахте, че тя ще падне...
- Очаквам да има развитие по този въпрос. Засега положението не се е променило. Нещата не зависят от мен.
 
Ще можете ли да гледате на живо мач от първия кръг на пролетния полусезон?
- Началните мачове сигурно ще ги пропусна. Все пак най-интересните двубои ги дават по телевизията, а и времето е студено, така че ще си остана вкъщи за тях.
 
Иво Тонев заговори за създаването на скаутско звено. Някой от клуба да се е свързвал с вас?

- Не, никой не е говорил с мен.  

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки