БГ Роналдо оплю здраво Миньор: Алчността там е на първо място

Резонно ще е, ако Славия е на 3-о място в края на първенството

БГ Роналдо оплю здраво Миньор: Алчността там е на първо място
Утвърдилият се като титуляр в защитата на Славия, след идването си от Миньор, Даниел Златков даде интервю пред "Тема Спорт". Той говори за престоя си при перничани, амбициите с белите и даде яснота около причините за скандалното му напускане през лятото.
 
Дани, какво очакваш от предстоящия мач с Минь­ор?
- Мисля, че ще се получи тежък двубой. Миньор е много добър отбор, който би могъл да излъже всеки в България. Точно сега обаче Славия се бори за всяка точ­ка с цената на всичко и не бихме допуснали да сгрешим, защото в следващите пет-шест мача играем само сре­щу преки противници.
 
По-специален ли е за теб този мач предвид факта, че дойде в Славия от Минь­ор?
- Мачът определено ще бъде още по-значим за мен. Но не защото ще трябва да се доказвам пред някого, а по-скоро, защото оставих много приятели сред футбо­листите и феновете в Пер­ник.
 
Тръгна си от отбора със скандал, какво отношение очакваш в неделя?
- Напуснах, защото поло­жението в Миньор беше непоносимо. Лъжите на шефо­вете към нас, футболисти­те и треньорите, се трупаха непрекъснато, не само от финансова гледна точка. Отборът не получаваше до­ри морална подкрепа. Сега В Славия е съвсем различно. Президентът Венцеслав Стефанов гледа почти всяка тренировка на тима и не пропуска мач, от което ясно си личи колко много гори за отбора.
 
След напускането ти се стигна до доста нападки от шефовете и феновете към теб. Беше наречен пре­дател от перничани. Как приемаш тези неща?
- И тогава казах, че това бе нормална реакция на ръ­ководителите. Те осъзнаха какво са загубили заради ви­сокомерието си и, когато човек е ранен, е в състояние да изрича такива грозни не­ща. А това, че намесиха сина ми във всичко беше върхът на наглостта. Постъпката на Вангелов беше, меко казано, селска. Тогава говорих с футболистите и истинските фенове, нито един от тях не ме упрекна, а дори обратно­то.
 
Доколкото се разбра, се­га си завел дело срещу клу­ба. Така ли е?
-Да, така е. Георги Градев се е заел със задачата да дви­жи тези неща. Честно каза­но, нямах намерение да го правя, но те навсякъде твърдяха, че всичко е било точно и съм си тръгнал неп­равомерно. Дори поискаха обезщетение от Славия, кое­то беше с огромна стой­ност. Това ли е мъжката постъпка, за която говорят толкова време и лъжат всички, дори самите тях.
 
Каква бе сумата, която поиска Миньор като обе­щетение?
- Няма да изпадам в под­робности, но дори и най-добрия си футболист да продадат, пак няма да взе­мат толкова, колкото щя­ха да вземат за мен. Кра­децът вика дръжте кра­деца. Точно това се получава в Миньор.
 
След случая се появи информация, че това не е първата ти подобна постъпка и си избягал от Пирин по същата схема. Има ли нещо вярно?
- Двата случая нямат ни­що общо. Преди да отида в Миньор, играех в съвсем друг отбор, в който бях преми­нал с трансферна сума. Имах професионален договор за една година и дори не съм бил под наем, че след изти­чането му да съм длъжен да се връщам някъде. Кой знае още какво са казали, за да се опитат да опетнят името ми. Странно ще бъде, ако ня­кой все още вярва на човек, който допреди три години не бе стъпвал на футболен стадион, а в момента притежава един от добрите отбори в България.
 
Преди време сподели, че си имал предло­жение от Макаби Хайфа и    други клубове. Кои бяха те и какво не се получи?
- Това бе най-голямата причи­на да си тръгна. Сега, когато се връщам на­зад, дори ми става мъчно. Да те забележат и поканят на проби в отбори като Макаби Хайфа и Динамо Киев от отбор, който целта му е всяка година да не изпадне, е почти невъзможно. Но не може с лека ръка да пропилееш шанса на ед­но младо момче да отиде да се развива на по-добро място, само защото алчно­стта в Миньор е на първо място. Имаше и други отбо­ри от Израел, които бяха го­тови да извадят прилични пари, за да ме закупят, без да карам проби дори. Лично с мен са говорили и аз съм давал съгласието си. Когато ги свържех с Миньор оба­че,  всичко приключваше и тогава осъзнах, че съм непро­даваем. 
 
Докъде мислиш, че може да стиг­не Славия тази пролет и реал­на цел  ли е тройката? 
- Съвсем ре­зонно ще е, ако в края на  първенството, сме в тройката. В ни­какъв случай обаче не заб­равяме другите пет-шест отбора, които също имат реален шанс да са в трой­ката. Славия ще излиза във всеки мач само за победа и дори равенствата ще бъ­дат разочарование за нас. Дано най-добрите и подгот­вени отбори заемат призовите места и всичко бъде решено на терена с фейърплей.
 
Имате доста тежка програма в следващите ня­колко кръга - играете с Миньор, Левски, Лудогорец и Локо София...
- Славия ще се бори за тройката с Литекс, Левски, Лудогорец, ЦСКА, Черномо­рец. Но нека първо победим Миньор, а после ще мислим за тях. Ще видите, че срещу който и да играем, ще бъде на кръв, независимо дали съ­перникът ни е трети или десети. 
Загорчич в Славия и през следващия сезон

Специалистът е взел решение за бъдещето си

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

Загорчич: Европа? Винаги трябва да сме оптимисти!

Треньорът на Славия бе доволен от успеха над Ботев в Пловдив

Славия изненада неприятно Ботев (Пловдив) на "Колежа"(ВИДЕО)

Галин Иванов вкара победното попадение в срещата

Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

Славия с рутинна победа над Хебър на стадиона в Овча купел (ВИДЕО)

"Белите" постигнаха успех с 3:1

Арда засили кризата в Славия след 2:1 в Кърджали (ВИДЕО)

Два бързи удара на домакините решиха изхода на срещата

С КЪСМЕТ: Левски пребори храбра Славия (ВИДЕО)

Рикардиньо и Марин Петков носят "син" триумф

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки