В Банско не знаят къде ще играят с Академик

Столичани твърдят, че срещата ще бъде в Сандански, докато в Банско се готвят за "Армията" както е по програма

В Банско не знаят къде ще играят с Академик
Отборът на Банско, който заради суровите атмосферни условия от четвъртък е на лагер в Благоевград, даде пресконференция във връзка с предстоящия мач от 16-ия кръг на Западната „Б” група с Академик (Сф) утре, както и за подготовка и трансферите в отбора.
 
На брифинга се явиха треньорът Воин Войнов, неговият помощник Валентин Лазаров, изпълнителният директор Красимир Горанов и новият капитан на отбора Костадин Слаев. Той бе определен за най-добър футболист на Банско за изминалата 2011 г. и взе капитанската лента от Димитър Крушовски.
 
Основното, на което се наблегна на брифинга, бе, че 24 часа преди двубоя с Академик (Сф) не се знае къде ще се играе мачът, предаде кореспондентът на Novsport.com. От Академик твърдят, че срещата ще бъде в Сандански, докато в Банско се готвят както е по програма - да играят на стадион „Българска армия”.
 
„От няколко дни вървят слухове, че ще играем мача с Академик на различни места. Знам, че Добри Митов, познат футболист (играл за Пирин и ЦСКА), обикаля и търси терени, но той не е факторът, който да определи това. За мен органът, който се разпорежда е БФС, а оттам не са ни уведомили за промени. Ние се придържаме към програмата мачът от 16-ия кръг на Западната „Б” група, който е от 15.30 часа, да се играе на стадион „Българска армия”, коментира Горанов.
 
Той разкри, че при условие, че теренът в Банско не може да се изчисти от снега за следващите домакински мачове с Вихрен и Септември (Симитли), отборът му ще домакинства в Благоевград. По думите на клубният шеф Банско може да си позволи наем от 1 600 лева да играе на стадион „Христо Ботев”. Както се знае общината и фирма „Юлен” си поделят издръжката на клуба. Към момента фирма „Юлен” е превела всички пари по договора с клуба за половината година от януари до края на юни.
 
Наставникът на Банско Воин Войнов пък смята, че неговият отбор ще бъде барометър и ще определи кой ще влезе в „А” група.
 
„Подготовката премина по план, макар да нямахме условия за тактическа подготовка. Нашият отбор е готов от утре да се бори за победата във всеки мач. Доста млади футболисти привлякохме през зимния трансферен прозорец. През пролетния полусезон ще заложим на младостта и на изненадата. Знаете, че Тодор Кючуков ни напусна и заигра в Бдин, а Павел Петков подписа с Локо (Сф). Друг добър наш футболист - Слави Шопов - също пропуска целия пролетен дял от първенството заради здравословни проблеми. Надявам се нашият отбор да играе решаваща роля за определянето на първия в групата и да бъде барометър за останалите. Борбата за първото място между Пирин (ГД), Спортист (Своге) и Бдин (Видин) е оспорвана, аз не изключвам възможността отборът на Банско да се придвижи с едно място напред в класирането”, каза Воин Войнов, който за мача с Академик няма да може да разчита и на наказания Иван Топузов.
 

Новият капитан на отбора Костадин Слаев пък каза, че в отбора всичко е наред. Имало настроение и утре той и съотборниците му излизат за победата. 

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

Бивш юношески национал на Ирландия е пред трансфер във Втора лига (видео)

Кайл Дегелман има много интересна история зад себе си

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки