Сензациите в пресата днес: Левски си връща Хичо, Сърмов и Чепилов

На „Герена” не могат да се гледат, пращат „сините” на палатки в гората за сплотяване на колектива

Сензациите в пресата днес: Левски си връща Хичо, Сърмов и Чепилов

На „Герена” не могат да се гледат, твърди „7 дни спорт”
Вече четири поредни срещи Левски не може да запише победа. В неделя сините едва издрапаха до равенство 1:1 с Локомотив Сф, а след мача един играч заяви, че си тръгва, но не защото за цял мач нямаше смислено отиграване. Новият капитан на тима пък призна, че в съблекалнята на сините е страшно.

Напрежението между играчите си пролича и по време на мача с Локо. Точно преди гола на Жуниор бразилецът се сдърпа със Симеон Райков за това кой от двамата да изпълни свободния удар - нещо, което трябва предварително да бъде уточнено от треньорския щаб на Левски.


Вдигат Пинто и Калво за дербито, е друго заглавие на спортното издание

Пропусналите срещата с Локомотив Сф поради различни контузии Нуно Пинто и Тони Калво ще бъдат на линия за дербито с Черноморец на Герена. Португалецът контузи глезена си още срещу Литекс в Ловеч и пропусна дербито с Лудогорец и мача срешу Локо. След ремито с Жепейците на Герена подновяват тренировки днес и се очаква състоянието на Пинто да позволява участие в тренировъчния процес. Същото се отнася и за Тони Калво.

Испанското крило получи травма по време на мача с разградчани и не успя да се възстанови за двубоя с Локо. Калво обаче със сигурност ще бъде на линия за предстоящото тежко домакинство на Черноморец, тъй като контузията му не е толкова сериозна. След наказания в състава се завръщат Владимир Гаджев, Христо Йовов и Орлин Старокин.

Пращат „Левски" на палатки в гората, четем на страниците на днешния в-к „Стандарт”
В "Левски" обмислят спешен лагер за затягане на редиците. "Сините" обявиха, че ще вземат крайни мерки, за да спрат свободното падане, в което се намира отборът. Една от тях включва сплотяване на колектива в Тетевен или Трявна. В гората Ясен Петров и Викторио Павлов ще се опитат да вдигнат играчите в психологически план и да заличат пропуските, които показва тимът в игрова и физическа подготовка. След равенството с "Локо" (Сф) на Терена" изчерпаха лимита от грешки. А за капак на "сините" им предстои домакинство на "Черноморец", което ще бъде ключово в битката за виза за Европа.

Освен това шефовете ще привикат на срещи на четири очи Дарко Тасевски и останалите основни играчи, които открито обявиха, че са хвърлили кърпата и не искат повече да носят "синята" фланелка. 'Такива изказвания не прилягат на играчи на "Левски" и професионалисти, особено когато идват още по-тежки мачове", категорични са шефовете на тима. Дарко е вторият, който заговори за раздяла след Владимир Гаджев, а в пространството се спрягат и други имена. За да бъдат всички на бойната линия за мача с "Черноморец", "сините" спряха Антонио Вутов за лагер с националния отбор. Младокът, който предизвика овациите на сектор "Б" след дербито с "Локо" (Сф), няма да пътува с връстниците си за Германия. Заради подобни ангажименти дебютът на Вутов в "А" група се провали на няколко пъти от началото на пролетта.

Левски връща Сърмов и Хичо, пише „Тема спорт”
Левски проучва възможността да си върне под някаква форма Георги Сърмов и Николай Димитров. Двамата играят в турския втородивизионен Касъмпаша. В момента отборът на кмета на Истанбул е на трето място и има шансове да се изкачи в елитната турска лига. Ако запази сегашното си ниво в таблицата, тимът ще играе плейоф. До края на първенството има осем кръга.
Сърмата и Хичо са категорични, че ако Касъмпаша не се пребори за промоция, ще искат преразглеждане на положението им В клуба. Двамата имат дългосрочни договори, но нямат желание втори сезон поред да играят в местната Б група. Николай Димитров е твърд титуляр в отбора и има 14 мача от началото на сезона, а Сърмов пропусна няколко срещи поради контузия.

Двамата искат да бъдат и пред погледа на новия национален селекционер Любослав Пенев, а и като цяло идеята да се върнат в Левски не им била чужда. Ако двойната сделка се реализира, Сърмов ще стане основна фигура в средата на терена при новия треньор Илиан Илиев, тъй като повечето от вътрешните халфове напускат. Хичо пък е гласен за заместник на Антонио Калво на левия фланг на атаката на Левски. Испанецът, който от няколко месеца израства предимно на коса, така и не спечели преговори за нов договор, като основна причина за това е високата му заплата, която не отговаря на показано- то на терена.
Вече стана ясно, че Левски е хвърлил око на друго чуждестранно крило - Давид Каядо от Берое, но старозагорският клуб вероятно ще постави много висока цена на португалския играч.

Иво Тонев ще мъмри Тасевски, допълва още изданието
Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев ще привика на среща Дарко Тасевски. Причината е, че македонецът стана вторият играч на тима в рамките на няколко дни, който открито обяви, че повече не му се играе със синята фланелка. „Време е за раздяла. Сигурно и аз ще напусна. Не се нравя особено на някои хора и ще си тръгна през лятото", каза Дарко след двубоя с Локо Сф (1:1) на „Овча купел". Същото след поражението от Лудогорец (0:1) заяви и Владимир Гаджев. Не е изключено Тасевски и Гаджев да отнесат и солидни глоби, тъй като открито обявяват, че нямат повече мотивация да играят за отбора.

„Меридиан мач” също не подминава „синия” клуб: Илиан отсвирва Йовов
Новият треньор на Левски Илиан Илиев все още не е наясно с екипа, с които ще работи на „Герена". До момента се смяташе, че Христо Йовов със сигурност ще бъде един от по-мощник-треньорите през новия сезон. Под въпрос е дали Ицо ще спре с футбола още сега, или ще поиграе още една година, но аспирациите му към треньорска кариера се знаят отдавна. Все още обаче се чака финалният отговор на Илиан Илиев.

Както е известно, Христо Йовов е в близки отношения както с Георги Иванов, така и със Станимир Стоилов. След като и двамата обаче не са на „Герена", неговото анонсирано сигурно оставане също може да бъде поставено под въпрос. Все пак, ако Йовов реши да спре с футбола още сега и в същото време Илиан Илиев откаже да го вземе за помощник, то Бижутера може да се съсредоточи върху работа в Детско-юношеската школа на клуба. За там се предвиждат сериозни промени както в ръководството, така и в треньорския състав.

И Чепилов пред връщане на „Герена", продължава по темата „Меридиан мач”
Новият треньор на Левски Илиан Илиев мисли изключително усилено за лятната селекция на "сините", въпреки че продължава да е на работа в Берое. Има немалък шанс той да вземе няколко играчи от Стара Загора със себе си в София. След като
вече ви съобщихме, че е много вероятно на "Герена" да заиграят Давид Каядо и Стефан Велев. Илиан Илиев мисли и за още един играч на Берое. Това е крилото Атанас Чепилов. Футболистът, минал и през Динамо (Киев), е юноша на "сините". Той попада
изцяло в концепцията на боса на отбора Иво Тонев за налагане на български играчи. Освен това, след като напускането на Тони Калво е почти ясно. а за местата си не са сигурни и Симеон Райков, и Даниел Младенов, "сините" със сигурност ще търсят флангови играчи.

Стойчо Стоилов преговарял с Регенкампф, съобщава "Тема спорт"

Ръководството на Литекс е водило преговори със старши тренъора на румънския Конкор-дия Лауренциу Регенгкампф, разбра "Тема Спорт". Лично главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов на два пъти е посетил северната ни съседка, за да се срещне с наставника, който пък веднъж е върнал визитата и е бил у нас. Регенкампф е бивш футболист на оранжевите от сезон 1998/99. Румънецът, който има записани 14 мача и 4 гола за Литекс, е спряган за нов наставник на шампионите, от медиите в северната ни съседка.

Очаква се Регенкампф да замени Христо Стоичков през лятото. Преди три дни бившият футболист на Стяуа и оранжевите разкри, че може да продължи кариерата си като треньор в България. "Не мога нито да потвърдя, нито да отрека. Бях на мач на Литекс, но не мога да кажа нищо повече", лаконичен бе тогава Регенкампф. Самото посещение на Стоилов 6 Румъния пък идва да покаже, че бъдещето на Камата в Ловеч след лятото не е много сигурно. Според източник, близък до Ицо, той имал сериозно предложение от чужбина. Още при представянето му благодетелят на ловчанлии Гри-ша Ганчев обяви, че договорът на Стоичков е безсрочен и той може да си тръгне по всяко време и причина. Наскоро медиите в ЮАР съобщиха, че той е вариант за нов треньор на местния гранд Орландо Пайрьтс.

Търсят отбор на Сандриньо, тръби още изданието
Литекс почти сигурно се разделя с бразилския си халф Сандриньо през лятото, разбра "Тема Спорт" от източник от клуба. Ръководството на оранжевите е започнало да търси отбор на 31-годишния полузащитник. Южноамериканецьт повече
от година лекува контузия и претърпя две операции. Завърна се в игра в началото на пролетния дял.
Плановете на оранжевите за бъдещето обаче са свързани с налагането на младите играчи в средата на терена. В тима обаче ще остане другият опитен халф Небойша Йеленкович. Сандриньо дойде в Литекс през 2005 година и се превърна в основен играч на тима, но в последно бреме бе преследван от множество контузии и проблеми от личен характер.

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки