Сензациите в пресата днес: Опоку шокира Левски - не може да тича

И още: Ботев (Пд) напира за каре от Литекс, пробутват Диамутен в арабския свят

Сензациите в пресата днес: Опоку шокира Левски - не може да тича

Меридиан мач: Опоку шокира Левски - не може да тича

Спортно-техничес­кото ръководство на Левски е под сериоз­но напрежение зара­ди Агиеманг Опоку. Новото попъление на "сините" показва отчайваща физичес­ка форма по време на подготовката.

Ганаецът, който е све­товен шампион до 20 години на пър­венството в Египет през 2009 година, едва издържал теж­ките бегови трени­ровки в Правец. От щаба на "сините" отдават лошата физическа форма на Опоку с тежката травма, която напа­дателят е лекувал доскоро.

Старши треньорът Илиан Илиев се надява аф­риканецът да бъде готов на 100 процен­та до старта на офи­циалните мачове. Най-вероятно Агие­манг ще тренира по специална програма, докато се изравни по физически показате­ли със съотборници­те си. Интересно е да се спомене, че Опоку е единствени­ят футболист от новопривлечените в отбора, който не е гледан на живо от Илиан Илиев.

В същото време друг представител на лятната селекция - Роман Прохазка, по­казва отлична физи­ческа форма. "Словакът е единственият футболист в отбора, при който няма дори минимални признаци на умора по време на тежките тренировки", обясниха пред "Ме­ридиан Мач" от ла­гера на "сините".

7 дни спорт: Ботев Пд напира за каре от Литекс

Ботев (Пд) надява да успее да при­влече четирима от най-големите звезди на Литекс. Става въпрос за националите Георги Миланов и Нико­лай Бодуров, бразилския нападател Марсело Ни­касио и френския защит­ник Максим Жос, научи ”7дни спорт".

Според запознати пловдивчани вече са отправили оферти за Миланов, Бодуров и Никасио, но от Литекс все още не са взели решение дали да ги продадат на жълто-черните, които са амбицирани да се превър­нат във фактор в родното първенство.

Причините за забавянето на сдел­ката са две. Едната е, че собственикът на Литекс Гриша Ганчев се надява да ги пласира в чужбина, като това важи особено за Миланов и Бодуров.

Другата е, че и Левски желае да си осигури услу­гите на 20-годишния халф и 26-годишния защитник, които са част от нацио­налния ни отбор. Дого­ворът на универсалния Максим Жос с ловчанлии ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Ако трансферите не станат факт, то пловдивчани ще се преориентират към някои от другите най-перспективни футболи­сти на ловчанлии. Един от резервните варианти е Галин Иванов, но за него ще трябва да се прегово­ря и със Славия.


Тема Спорт: Пробутват Диамутен в арабския свят

Ръководството на Левски усилено търси отбор, който да отърве сините от ви­соката заплата на централния защит­ник Сюлейман Диаму­тен. Сините искат да продадат бранителя, който не попада в плановете на Илиан Илиев.

Малиецът е бил предложен на много клубове от арабския свят, както и в Ки­тай и Южна Корея.

Досега обаче в офи­са на сините няма конкретно предложе­ние за услугите на Ди­амутен, който направи сериозна кариера 6 Италия и дори с Рома игра в Шампи­онската лига.

 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки