Юношите Левски получиха шампионската титла и златните медали

Юношите младша-възраст (набор 1995 г.) триумфираха днес с шампионската титла в първенството на Елитната юношеска група до 17 години.

Юношите Левски получиха шампионската титла и златните медали

Юношите младша-възраст (набор 1995 г.) триумфираха днес с шампионската титла в първенството на Елитната юношеска група до 17 години. Възпитаниците на треньора Владко Шаламанов получиха трофея и златните си медали на церемония на изкуствения терен на "Герена". Младите „сини" таланти бяха наградени от двама представители на БФС - легендата на Левски Павел Панов и Делян Асенов.



Първенството в Елитната юношеска група бе доста оспорвано през този сезон и интригата за титлата бе решена в последния 30-и кръг. Тогава Левски победи с 2:0 Берое в Стара Загора, докато прекият конкурент Литекс загуби от ЦСКА с 0:3. Така „сините" триумфираха с шампионската титла с актив от 64 точки, с три повече пред втория Литекс.



На днешната церемония присъстваха новият директор на ДЮШ Ясен Петров, както и легендата на клуба Николай Илиев, който влиза в Управителния съвет на клуба и пряко ще отговаря за школата.



"Искам да отдам заслуженото на момчетата за тази титла, която мисля, че спечелихме заслужено. Имахме трудности през първия полусезон, но през пролетта наваксахме изоставане от 10 точки и станахме шампиони. Освен резултати показахме и силна игра. В този отбор има юноши с бъдеще. Неслучайно сега трима започнаха подготовка с мъжете, а може би общо петима ще заминат на лагер в Австрия - това са вратарят Александър Любенов, Любомир Илиев, Стивън Петков и близнаците Борислав и Радослав Цоневи. Мога да спомена и други момчета с качества. Има разлика между юношеския и мъжкия футбол, не забравяйте, че тези играчи все още са много млади. Когато аз навремето започнах на 18 години, тежах 60 килограма и ми беше тежко в началото. Но с времето се трупа физика, опит и всичко останало. Най-важното е, че те имат талант, от тях зависи да го развият. Школата на Левски спечели двете титли в Елитните групи, а имаме шанс и при децата. Лично аз залагам и там на нашия набор 97", заяви щастливият треньор на шампионите Владко Шаламанов, който както повелява традицията бе хвърлен във въздуха от своите възпитаници. Те пък поляха титлата с няколко бутилки шампанско, получиха почетни фланелки от клуба, направиха си и доста снимки.



Ето футболистите, които спечелиха шампионската титла:
Вратари:
Александър Любенов, Марио Колев
Защитници:
Християн Рачев, Вилиян Комитски, Борислав Драгиев, Николай Ангелов, Даниел Коен, Любомир Илиев
Полузащитници:
Ангел Захариев, Стоян Костадинов, Ивайло Иванов Милен Шуманов, Сами Ел Джамал, Мики Орачев, Кристиян Иванов, Борислав Цонев, Радослав Цонев
Нападатели:
Владислав Мисяк, Кристофър Димитров, Стивън Петков, Христофор Хубчев, Ерай Карадайъ 

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки