Няма да има контрола между Ботев (Пловдив) и Литекс

Двубоят трябваше да се състои на 1-ви август в Ловеч, но спортно-техническият щаб на пловдивчани прецени, че за футболистите е по-добре да не пътуват до града на люляците

Няма да има контрола между Ботев (Пловдив) и Литекс

Приятелският мач между отборите на Ботев (Пловдив) и Литекс няма да се играе, съобщава официалният сайт на пловдивския клуб. Двубоят трябваше да се състои на 1-ви август в Ловеч, но спортно-техническият щаб на пловдивчани прецени, че за футболистите е по-добре да не пътуват до града на люляците.

Треньорският състав на Ботев не иска да изтощава допълнително играчите, които и без това ще се нуждаят от известно време за аклиматизация след лагера в Австрия. В момента „жълто-черните” се готвят на температури, които често падат под 20 градуса, на 750 метра надморска височина. Драстичната разлика от жегите в България и нелекият път до Ловеч са в основата на решението на Ферарио Спасов и неговият екип.

„Канарчетата” се прибират от лагера в петък вечер, а чужденците в отбора ще бъдат пуснати да се видят с близките си и ще пристигнат в Пловдив в понеделник вечер, като по този начин времето им за адаптация става твърде малко.

Влияние оказва и фактът, че „канарчетата” са домакини в първия мач от сезона, а третия и четвъртия кръг също са на стадион „Христо Ботев”. За да не нарушават  програмата на колегите си от Литекс, от Ботев предложиха двубоят да се играе в Пловдив, но ловчанлии отказаха поради същите причини – изморителното пътуване и желанието да играят контрола на тази дата на свой терен.

Спортно-техническият щаб на Ботев няма да търси друг съперник за 1 август, а седмицата ще премине в нормален тренировъчен цикъл. Така преди старта на сезона в „А” група Ботев ще изиграе още две контролни срещи – на 26 юли срещу Уигън и на 4 август, като съперникът за тази дата все още не е уточнен.

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки