Ники Илиев: Родители не могат да ми се месят в работата

Членът на УС на Левски Николай Илиев, който отговаря пряко за работата на ДЮШ, коментира смяната на Викторио Павлов с Владко Шаламанов

Ники Илиев: Родители не могат да ми се месят в работата
Членът на УС на Левски Николай Илиев, който отговаря пряко за работата на ДЮШ, коментира смяната на Викторио Павлов с Владко Шаламанов. Той потвърди казаното от Ясен Петров, че Павлов сам е поискал да бъде треньор на друга възраст. Той обаче също не пожела да назове причината, поради която треньорът е взел решението.
 
Г-н Илиев, може ли да разясните ситуацията около смяната на Викторио Павлов и има ли скандал около тази рокада?
- Няма абсолютно нищо скандално. Просто някой иска за своя сметка да създава сензации. Тези неща, които се пишат, абсолютно не отговарят на истината.
 
Вярно ли е, че има конфликт между Викторио Павлов и родителите на юношата Валентин Добревски?
- Защо трябва да има конфликт, това е най-нормално решение? Това, което мога да ви кажа от първа ръка, е, че просто такова беше желанието на Викторио Павлов. Няма нищо лошо в това да отиде да тренира набор 95. Хората, които ме познават, знаят, че няма как Гено Добревски да ми се обади и да ми каже, че трябва да сменя еди-кой си треньор. Всички родители, не само на това момче, знаят как се работи в школата, откакто аз отговарям за нея. Докато съм на "Герена", подобни неща няма как да се случат. Не знам как е било в предишните години, кой на кого е влияел. В школата на Левски не може да се сменят треньори заради желанието на някой родител.
 
Има ли напрежение в синята ДЮШ?
- Не, няма абсолютно никакво напрежение. Елате на "Герена" и вижте как работим. Нормално е да има промени. Тези, които сега работят в школата, да не си мислят, че цял живот ще са там. Просто в академията на Левски ще се процедира по този начин. Няма родител, който да ми се намеси в работата и да ми казва какви промени да правя. Всеки, който си мисли подобни неща, трябва да си ги избие от главата, включително и родителите. Никога не бих допуснал подобно вмешателство. Това е истината за този случай, изпълняваме искането на Викторио Павлов. Нека, който има доказателства в противното, да дойде и да ги представи. Да каже, аз разбрах от еди-къде си, че Гено Добревски е недоволен, че синът му не играе или играе.
 
А каква е причината Павлов да пожелае подобна смяна?
- Това не мога да ви кажа, има си неща, които трябва да си останат в клуба. Но човекът просто желае да тренира по-малък набор, дори не е поставял искане кой точно.
 
Защо точно Владко Шаламанов бе избран да заеме мястото му?

- Той е най-подготвеният да води тази възраст, много е близко до този отбор. Видели сме много положителни неща в неговото развитие, показва качества и смятаме, че може да постигне нужните резултати. 

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки