Багата: Готов съм битката с Туиваса, спаринг ми е UFC шампион

Очаквам огромна подкрепа от българите в Чикаго, Стоичков обеща да дойде, допълни Благой Иванов

Багата: Готов съм битката с Туиваса, спаринг ми е UFC шампион
Благой Иванов-Багата е най-успешният български ММА боец. 32-годишният софиянец се подготвя за своя трети мач в UFC. Той ще се бие на голяма галавечер в Чикаго. Шоуто ще се проведе в 20-хилядна зала, а сред публиката се очаква да има стотици родни фенове. Негов съперник в сблъсък от тежка категория ще бъде австралиецът Тай Туиваса (8 победи, 7 с нокаут и 1 загуба). В своята кариера Иванов (17 победи, 6 с нокаут, 6 със събмишън и 2 загуби) е печелил световната титла по бойно самбо и пояса на Световните бойни серии. Той подписа договор с UFC през миналата година. При своя дебют Багата загуби от бившия шампион на организацията Жуниор дос Сантос (Браз) със съдийско решение, но във втория си мач надви по точки ветерана Бен Ротуел (САЩ). Пред „България днес" Багата сподели как се чувства преди битката с Туиваса.
 
- Г-н Иванов, как виждате вашата форма дни преди следващото изпитание в октагона?
 
- Подготвен съм добре. В момента правя последните спаринги в Сан Хосе, Калифорния. Тренирам с шампиона на UFC в тежка категория Даниел Кормие. Имах леки контузии по време на лагера, но нищо по-сериозно. Само мускулни проблеми.
 
- За този лагер отидохте за по-кратко в Сан Хосе, където е базиран вашият треньор Хавиер Мендес. Каква е причината?
 
- Наистина беше така. Готвех се в Лас Вегас, където имах двама спаринг партньори. Единият от тях ще се бие на 6 юли в Ню Йорк. Той ще участва в турнира на Професионалната лига на бойците за $1 млн. Причината да не отида по-рано в Сан Хосе беше, че Даниел Кормие се завръща от контузия. Той се оперира преди няколко месеца и едва наскоро започна подготовка за своя реванш за титлата срещу Стипе Миочич през август.
 
- Отново излизате срещу много корав съперник, който има само една загуба в своята кариера. Какви са силните страни на Туиваса?
 
- Той е бивш боксьор. По-добре се представя в стойка, но е напълно преодолим. Един от топбойците на UFC в тежка категория. Но затова съм в организацията. Искам да се бия с най-добрите. Първоначално мачмейкърите на UFC ме попитаха дали съм готов да се бия през май. Отговорих положително. След това от лагера на Туиваса пожелаха да се удължи времето за подготовка с 1 месец. Мисля, че съм готов за битката. Чувствам се по-добре, отколкото за предните два мача.
 
- Двубоят с Бен Ротуел беше много оспорван. Какви изводи си направихте след него?
 
- Преди мача имаше напрежение, защото бях загубил предишната среща. Той е един от най-опитните бойци в UFC. Първоначално ми бяха предложили друг съперник - Стефан Струве, но той имаше 3-4 поредни загуби и го отказах. Имах желание да се бия с някой по-класен. По време на подготовката започнахме да подобряваме малко по-малко технически елементи и удари.
 
- Ще се биете в Чикаго. Очаквате ли голяма подкрепа от българската общност?
 
- В града се намира най-голямата колония от наши сънародници. Ще имам голяма подкрепа. Искам да благодаря на всички българи, които ще дойдат в залата. Христо Стоичков потвърди, че ще бъде сред зрителите. Искам да се докажа на най-голямото ниво. Да бъда атрактивен, но най-важното нещо е победата.

 

Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки