Стефан Киков пред трансфер в Кипър

Бившият футболист на „Ботев“ (Пд) е получил солидна оферта от „Олимпиакос“ (Никозия)

Стефан Киков пред трансфер в Кипър

Бившият футболист на „Ботев“  (Пд) Стефан Киков е пред трансфер в Кипър. 29-годишният универсален играч е получил солидна оферта от „Олимпиакос“ (Никозия) и се очаква след Нова година да замине за преговори по условията на бъдещия му договор . Посредник за трансфера е известният кипърски мениджър Деметриос Кирияку, който работи за елитни отбори от Кипър и Гърция.
Тези дни Киков е получил друго предложение от ръководството на наш елитен тим от „А“ група. Той обаче го е отклонил, с мотив, че на този етап изчаква развитието на офертата от Кипър и евентуално ще пътува за островната страна за задължителните медицински тестове.

Киков в момента има действащ договор с втородивизионния „Любимец“, но се е разбрал с ръководството да не му се правят пречки, ако си уреди трансфер в чужбина. Освен това, той доскоро лекуваше контузия в коляното и пропусна последните няколко мача от есенния полусезон.

Както е известно през лятото Киков имаше варианти за трансфер в отбори от Казахстан и Румъния, но до трансфер не се стигна.
”Наистина тогава, както и сега имам варианти за чужбина, но ще отида само при положение, че предлаганите ми условия ме удовлетворят.  Да играя задължително навън - това за мен не е някаква фикс-идея. При добра оферта от сериозен наш отбор с амбиции, мога и да остана и в България”, обясни роденият в Раковски - Стефан.

Преди да отиде в „Любимец“, играещият освен като центален защитник, като дефанзивен полузащитник и като десен халф-бек Киков изкара три много успешни сезона в „Сливен”, когато тимът играеше в „А“ група. В отбора  на Йордан Лечков той бе несменяем титуляр, като се отличи с най-бързия гол в историята на "А" група – в 16 секунда в мача срещу пловдивския „Локомотив”(Пд), както и с дузина важни голове.

След това сърцатят играч премина в столичния „Славия“, където го привлече Емил Велев-Кокала. На "Овча купел" той изкара един сезон.

”Изкарах 3 успешни сезона в „Сливен” и само мога да благодаря за доброто отношение на ръководството и на момчетата към мен, за което съм им благодарен. Имах нужда обаче от промяна и затова се върнах в родния си "Ботев". Там обаче след смяната на Петър Хубчев, които е един много честен и стойностен човек, получих контузия, а после станах жертва на треньорски интриги”, обяснява универсалният „боец“ Стефан.

Като юноша на “Ботев“ той дебютира в "А" група едва 17-годишен, когато начело на жълто-черните още бе футболната легенда Динко Дерменджиев-Чико.

Трансферният прозорец отваря първо във Франция

Спрямо останалите водещи първенства в Европа

Астън Вила не се отказва от Гендузи

Бившият халф на Арсенал в момента е в Лацио

В Полша: Легия гледа ас на Ботев

Вижте подробности

Брьондби иска Амос Юга

Датският гранд вече проучва възможността за трансфер на халфа

Разкриха първата лятна придобивка на Гьозтепе

Халф, изгонен от Бешикташ заради регистрация в сайт за запознанства

Във Франция: Лион си връща Бензема

Нападателят на Ал-Итихад е юноша на „хлапетата“

В Турция: Гьозпете се разбра с ЦСКА 1948 за Елитон

Отборът на Мъри Стоилов уреди централния защитник, твърдят в страната

Изненада! Оставки в родния шахмат

Решението е в името на шахматното единство в България

Челси и Лукаку се разбраха за цената на нападателя

„Сините“ искат 38 млн. евро за белгийския национал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки