С пари напред от "Депеш Мод" оправят въжетата на стадион "Локомотив"

Седем условия за ремонт на стадион "Локомотив" трябва да бъдат изпълнени до началото на май, за да отвори отново врати спортното съоръжение

С пари напред от "Депеш Мод" оправят въжетата на стадион "Локомотив"
Седем условия за ремонт на стадион "Локомотив" трябва да бъдат изпълнени до началото на май, за да отвори отново врати спортното съоръжение, пише "24 часа".

Според плановете на 12 май там трябва да се проведе концерът на "Депеш Мод".
 
За целта обаче трябва да бъдат изпълнени всички изисквания в заповедта от 23 октомври на шефа на дирекцията по общински строителен контрол арх. Влади Калинов. Според нея до края на март трябва да се направи изолация на носещите въжета на козирката и най-силно корозиралите от тях да се подменят.

Именно това е най-големият проблем на "Локомотив", който е основната причина футболният клуб да загуби лиценз и от лятото на 2010 г. да не играе там домакинските си мачове. "24 часа" разбра, че парите за наем за концерта на "Депеш Мод" ще бъдат преведени предварително, за да бъде той отстранен.

"Да, така е. Разбрали сме да се получи по-рано сумата. Тя няма да е напълно достатъчна, за да покрие ремонта на въжетата, но и ние сме организирали финансиране", обяви председателят на спортния клуб "Локомотив" Даме Стойков. Поне 8 от въжетата са за смяна.

Освен това трябва да се направи антикорозионна защита на стоманените вбетонирани части на носещите греди на козирката. До май трябва да се ремонтират участъците с паднало бетонно покритие, както и пукнатините от корозията на армировката на носещите пилони и стоманобетонни греди на козирката.

За частичната подмяна на профилираните стоманени листове, носещи покривните изолации над козирката, пък трябва да се изготви проект. Другото изискване е да се ремонтират трибуните, бетоновите настилки, стълбищата и да се възстановят предпазните огради. За тях срокът е до края на юни.

В случай че за концерта се предвижда да има публика на трибуните, условието трябва да бъде изпълнено по-рано= До края на юни трябва да се подмени топлоизолацията и хидроизолацията на покрива на козирката и покрива на спортните зали.
Преди да стартират ремонтите, трябва да бъде представен план за безопасност и здраве, в който да има срокове за изпълнение на дейностите по сектори. Заповедта е връчена на областния управител на София, като представител на държавата, която е собственик на съоръжението, и на спортен клуб "Локомотив".

"Това е поредицата от действия, която трябва да се изпълни, за да решим проблема с "Локомотив". Най-важни са ремонтите на козирката и трибуните, за да получи стадионът разрешениие за ползване. Разговарях с организаторите на концерта и те са предупредени за сложността. Наясно са, че стадионът ще отвори само ако в началото на май са изпълнени всички изисквания", заяви областният управител на София Данаил Кирилов.

Преди няколко дни шефът на спортния клуб Даме Стойков и инженер-конструктори са представили в общината плана за безопасност. "Имахме възражения и очакваме до дни да го представят отново с нанесените корекции, за да стартират ремонтите. Заповедта е в процес на изпълнение. За да се проведе концертът, до май всичко трябва да е готово. Иначе ще има санкции и няма да позволим провеждане на масова проява, за да не рискуваме живота и здравето на хората", подчерта арх. Калинов. В четвъртък Стойков е показал нов план с подобрения.

Под негово ръководство изцяло бе ремонтирана залата под сектор "А". Сменена бе дограмата, сложиха се нови седалки, оправиха се отоплението, като се монтира ново парно, и таванът. За да се подсигури изолацията, покривът над сектор "А" бе залят от дзифт. В момента на "Локомотив" вече е започнат и ремонт на пропаднали стълби по трибуните.

При условие, че се направи изолация на носещите въжета на козирката и най-силно корозиралите от тях се подменят до края на март, има вариант футболният клуб да си върне лиценза за стадиона. За това мнение трябва да даде комисия. Ако всичко е наред, през април "железничарите" може да играят отново на своя стадион домакинските мачове. Той по принцип е заявен за пролетта заедно със "Славия" и този в Своге.


През май друга комисия ще провери колко от задачите са изпълнени и ще реши дали да отвори "Локомотив" за "Депеш Мод". 

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста

Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

Красен Кралев анализира пред спортната общност във Варна случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще

KРИБ и НСА подписаха споразумение за сътрудничество

Аз лично съм съпричастен с мисията на Националната спортна академия, обяви Кирил Домусчиев

Министър Глушков заварил две програми пред провал, едната вече има финансиране

Екипът на министъра е предприел спешни мерки, за да изпълни плановете

Защо се срина Централната компютърна система на Български Спортен Тотализатор и как се стигна до тук?

Вижте цялата хронология на проблема

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки