Руснак е новият собственик на Спартак (Плевен)

Арсен Арменяк се занимава с ММА боеве и други спортове

Руснак е новият собственик на Спартак (Плевен)
Руският гражданин Арсен Арменяк - промоутър на състезатели за ММА боеве и други видове спорт, ще бъде новият собственик на професионалния футболен клуб Спартак 1919 в Плевен.
 
Това съобщи председателят на новия борд на директорите на клуба Кирил Тодоров. 41-годишният Арменяк, който в момента има ангажимент в Италия, в близките дни - до седмица, ще бъде в Плевен, за да поеме собствеността на плевенския клуб и да се срещне с футболистите.
 
Вчера е финализирана сделката за прехвърляне акциите от досегашните собственици Иван Динов и Даниел Митов на новото дружество "Спорт инвестмънт интернешънъл", което поема Спартак, представлявано от финансиста Кирил Тодоров.
 
В новия борд е изпълнителният директор Хари Казаков - отговарящ за спортно-техническата дейност. Тодоров заяви, че ще отговаря за финансовото състояние. Средствата до края на сезона са осигурени - по около 60 хиляди лева месечно, уточни той.
 
Старото ръководство е разплатило дълговете до 31 декември 2012 г. , а новото е поело всички плащания от 1 януари насам. Има депозирана оставка на старши треньора Красимир Бислимов - търси се нов треньор.
 
Ако в близките дни не бъде ангажиран нов, отборът временно ще се води от Хари Казаков и Николай Боянов. Казаков заяви, че целта "А" група е трудно достижима, не са се отказали от нея, ще се работи мач за мач, като футболистите няма да се стресират.
 
Само един нов състезател е привлечен - вратарят Ивайло Крушевски. Ще се разчита на 21 футболисти, които са извели отбора от "В" в "Б" група и имат качества, но трябва да се оставят на спокойствие като се осигури стабилност на тима, коментира Казаков.
 
Отборът трябва да излезе от психологическата криза, за това ще се разчита и на феновете, добави той. Към клубното ръководство ще бъде създаден обществен съвет, който ще има за цел да осигури прозрачност в дейността, за да изчисти името на клуба, каза Тодоров, цитиран от БТА.
 
Даниел Митов вероятно ще бъде в неговия състав, както и представители на фенклуба. Новото ръководство на клуба тепърва ще води разговори с община Плевен за условията, необходими за бъдещето на Спартак.
 
Един от въпросите вероятно ще бъде за безвъзмездно ползване за дългосрочен период на стадион "Плевен", в който новият спонсор да инвестира много средства. Тодоров посочи, че целта е Спартак да стане стабилен отбор с ясен бюджет за години напред.
 

Новият собственик има приятели руснаци в България и е поел ясен ангажимент за плевенския клуб, каза още Тодоров. 

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

Бивш юношески национал на Ирландия е пред трансфер във Втора лига (видео)

Кайл Дегелман има много интересна история зад себе си

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки