Сензациите в пресата: Вуцов спира Мъри за Левски

И още: Левски се разделя с Мирослав Иванов; Юноша на Бенфика вариант за „сините”, те треперят за Бенфика и се молят на Атлетико Мадрид; УЕФА казва „да” на ЦСКА за Европа; Домусчиев влиза и в баскетбола

Сензациите в пресата: Вуцов спира Мъри за Левски
Сензационните материали в българската спортна преса на 2 април 2014 г.:
 
„Тема Спорт”: Вуцов спира Мъри за Левски
 
Георги Иванов-Гонзо ще трябва да се пребори за отстраняването на Иван Вуцов от „Герена", ако иска да си осигури подписа на Станимир Стоилов. Следващият директор на сините вече сондира настроенията в Левски преди завръщането си.
Вуцов е съветник на председателя на Управителния съвет на клуба Иво Тонев и получава заплата за това. На този етап не се предвижда Тонев да се раздели със сините под каквато и да е форма. Без да гадаем, е ясно, че един от съветите на Вуцов е да се търси вариант, различен от Мъри, по възможност Херо. Стоилов е обявил на Гонзо, че Вуцов е непреодолима пречка за него.

 
В същото време доста странно Националният клуб на привържениците се обяви против протестите срещу Батков и плакатите, които са разлепени в София и други големи градове. Председателят Владимиров заяви, че не желае напускането на адвоката, а промяна в политиката на ръководене на Левски.

 
„Тема Спорт”: Левски се разделя с Мирослав Иванов
 
Левски ще се раздели с Мирослав Иванов през лятото. Нисичкият полузащитник пристигна на "Герена" след началото на сезона. Той бе взет по настояване на вече бившия спортен директор Наско Сираков. Шуменския Деко се завърна при сините като свободен агент. Той получи двегодишен договор, а заплатата му е в размер на 10 хиляди лева. В началото Иванов започна силно и бе титуляр. След това изпадна от стартовата единайсеторка при Антони Здравков. Полузащитникът получи контузия в първия пролетен кръг срещу Славия (2:2), която все още лекува.
 
Левски ще предложи на играча раздяла по взаимно съгласие, тъй като няма да може да го продаде - играчът е на 32 години. Този сезон Иванов взе участие в 18 мача за тима във всички турнири. В тях отбеляза две попадения.
 
Сините ще пробват да се отърват и от нападателя Цветан Генков. Таранът е един от най-скъпоплатените футболисти - собственикът Тодор Батков обяви, че получава близо 30 хиляди лева на месец. Той има договор до лятото на 2016-а. Точно за това Левски отново ще го пусне без пари, ако той успее да си намери клуб. Така бе и през зимата, но в последния момент се провали трансфер на нападателя в Турция. Генков има 20 мача за тима 8 А група, 8 които е отбелязал само 6 гола. Има и три срещи за Купата на България с две попадения - срещу Пирин в Гоце Делчев.
 
Договорите на 8 играчи на Левски изтичат през лятото, сред които и на титулярите Владимир Гаджев, Даниел Димов и Орлин Старокин. Думата по подновяването им ще има бъдещият спортен директор Георги Иванов.

 
„Меридиан Мач”: УЕФА казва „да” на ЦСКА за Европа
 
УЕФА ще обяви окончателното си решение дали ЦСКА може да играе в Европа на 30 юни, научи „Меридиан Мач". Първият футболен всекидневник ооаче научи, че „червените" със сигурност ще чуят „да". Въпросът е все пак отборът да се задържи в тройката. „Армейците" вече са заявили участие, а документацията, събрана от БФС и евро-комисарите, показала учудващо добро финансово здраве. За предстоящия сезон ЦСКА има проблем само с трима от хората, на които дължи пари - вратаря Черни, бившия им играч Кировски и ексдиректора Паро Никодимов. „Червените" обаче са завели дела и в трите случая и така лицензът за този сезон е спасен.
 
ЦСКА няма да понесе и никаква санкция заради отказа да участва в Лига Евро па през миналия сезон. Клубът обаче е под постоянен мониторинг на УЕФА още от 2008 година, когато бе изхвърлен от Шампионската лига. Затова централата ще даде последната си дума, след като изчака и информацията на комисарите си за последното тримесечие.
 
В последния възможен ден италианският мениджър Мариано Бидзари също е получил всички дължими суми от ЦСКА. Той лично потърси репортер на „Меридиан Мач", за да съобщи новината. Хората на Александър Томов са изплатили парите, които импресариото имаше да получава от старите собственици. Бидзари претендираше за 100 000 евро от комисионни за неговите агенти Акуаро, Грило, Тибони и Гранден. ЦСКА бе заплашен със сериозна санкция от ФИФА, но вече и този проблем остава в историята.
 
ЦСКА изплати и всичките 40 000 евро, които чакаше Спас Делев. Парите са преведени по сметката на крилото, футболистът от село Ключ бе подал жалба до Лицензионната комисия, въпреки че от „Армията" неговата кариера тръгна нагоре. Сега вече и Делев е оттеглил претенциите си към клуба.
 
Ще гледат за плеймейкър в Гърция
 
Треньорският щаб на ЦСКА обмисля възможността да наблюдава играчи в Гърция. Наставникът на тима Стойчо Младенов има предложени няколко имена от елита на южната ни съседка.
 
Младенов може в близкия месец да наблюдава изявите на трима играчи от два гръцки отбора -десен бек, плеймейкър и централен нападател.
 
Основен приоритет е привличането на класен плеймейкър. Това обаче зависи от бюджета за селекция, който ще отпуснат шефовете на „червените". Не е изключено отново да се заложи на свободни агенти поради липсата на пари. Ако целта през следващия сезон бъде шампионската титла, със сигурност ЦСКА ще се нуждае поне от две нови сериозни попълнения.

 
„Меридиан Мач”: Юноша на Бенфика вариант за „сините”
 
Португалското крило Елио Роке е вариант за ново попълнение на Левски, научи „Меридиан Мач". Футболистът е от англоски произход и в момента играе в кипърския НЕА (Саламина), като е вкарал 6 гола в 23 мача. Той може да играе отлично и по двата фланга на атаката, макар приоритетно силен да е десният му крак. Техничарят може да акостира в Левски през лятото без трансферен иск, тъй като договорът с настоящия му клуб изтича и няма да бъде подновен.
 
Роке е юноша на Бенфика, но за първия отбор на португалския гранд е изиграл само 3 мача. Той прави солидна кариера в Кипър, където играе от 2007 година. Освен за НЕА (Саламина) той е играл и за АЕЛ, с който в момента чудеса прави българският треньор Ивайло Петев. Най-високото ниво в кариерата на Роке до момента пък са петте му мача за младежкия национален отбор на Португалия до 20 години, в който има един отбелязан гол. За сделката се очаква да спомогне и фактът, че мениджър на футболиста е добре познатият португалец Серджо Лейте, които представляваше у нас Нуно Пин-то и Кристовао Рамос.
 
Именно гологлавият бързак ще е един от напускащите през лятото. Очаква се с Левски да се раздели и Ларсен Type, което ще отвори сериозна дупка по двата фланга. Не е изключено тя да бъде запълнена именно с взимането на Роки.
 
Литекс се отказали от португалеца заради Асприля
 
Вероятното ново попълнение на Левски -Елио Роке, е можел в момента да носи екипа на Литекс. По информация на „Меридиан Мач" крилото е следено от главния мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов. Той дори е ходил до Кипър, за да гледа Роки на живо. Бившият национал е харесал играча, но в крайна сметка латиноамериканските връзки на Литекс са надделели и „оранжевите" са избрали колумбиеца Данило Асприля, който подписа през зимата.
 
Домусчиев влиза и в баскетбола, пише на стр.1 „Меридиан мач“
 
Финансовият благодетел на Лудогорец Кирил Домусчиев ще осигурява спонсорски пари и за бургаския Черноморец. Става дума обаче за баскетболния клуб, който е на опашката в първенството. Лично кметът на Бургас Димитър Николов е преговарял с Домусчиев, който е дал съгласие да налива около 200 000 лв. на година.
 
„7 дни спорт”: Сините треперят за Бенфика, молят се на Атлетико Мадрид
 

Докато оправят бакиите с лиценза си, в Левски оставиха организирането на празненствата за 100-годишнината на заден план и това ще им изиграе лоша шега. "7 дни спорт" разбра, че на 16 април португалският гранд Бенфика трябва да изпрати отговор на поканата на Левски за гостуването на 24 май. На Герена обаче не са оптимисти заради сгъстената програма на Лисабонските орли, които се борят за титлата в Португалия и са участници на 1/4-финалите в Лига Европа. На "Луж" имат и солиден брой национални състезатели на различни участници на Световното първенство в Бразилия. Така най-актуалният вариант за провеждането на юбилеен мач остава за август. Срещата ще бъде и официално представяне на отбора на Левски за новия сезон. Ако се стигне до този вариант, желанието на синия клуб е съперник да бъде испанският Атлетико Мадрид. 

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

Бостън Селтикс на победа от рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист решава до часове дали да кандидатства за ШЛ

Това разкри изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров

БОМБА: Шампионът за 2023г. в НБА иска Везенков!

Денвър Нъгетс търсят опитен стрелец от тройката

Везенков ще се върне в Европа само ако не може да продължи в НБА

Българинът държи да остане в Северна Америка

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Бостън поведе с 2:0 за титлата в НБА

Вижте подробности

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки