ОБЗОР: Пет медала за България от Европейското по бокс

Георги Стоянов с титла, 3 сребърни и едно бронзово отличие за нашите в София

Георги Стоянов спечели златен медал от европейското първенство по бокс за юноши и девойки в София.

Българският национал в категория до 86 килограма се поздрави с титлата от шампионата в зала "София", след като съперникът му Паоло Карузо не се яви за финалната среща. Италианецът не се качи на ринга заради травма, което ознаменува първото място на Стоянов, който проведе много силно първенство и заслужено се поздрави със златото.

За България европейското първенство приключи с общо пет медала. Сребърни отличия спечелиха Любослав Методиев, Тони Илиев и Кирил Борисов. С бронз още в сряда се поздрави Румяна Александрова в категория до 57 килограма при девойките.

Във финалите при юношите в категория до 54 килограма Любослав Методиев изигра добър мач срещу англичанина Оуен Китли. Двамата проведоха равна битка, но националът ни по-често изоставаше в действията и това доведе до поражение с 0:5 съдийски гласа.

Непосредствено след Методиев на ринга се качи и Тони Илиев. В категория до 60 килограма срещу себе си българинът имаше изключително сериозен съперник в лицето на арменеца Ерик Израелян. Илиев хвърли всички сили, но в крайна сметка отстъпи с 0:5 гласа и също се задоволи със сребърно отличие.

В последния мач с българско участие Кирил Борисов в категория над 92 килограма отстъпи на Енрико Итаума от Англия. Българският национал при най-тежките влезе смело в мача, но противникът му не се притесни. В самия край на първия рунд британецът нанесе тежък удар в областта на ребрата на Борисов, който не бе в състояние да довърши двубоя и така остана със сребърен медал.

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки