ОБЗОР: Севда Асенова на четвъртфинал в Турция

Светлана Каменова загуби драматично в осминафиналите на Световното по бокс

ОБЗОР: Севда Асенова на четвъртфинал в Турция

Севда Асенова записа нова победа на Световното първенство по бокс за жени в Истанбул. Опитната националка в категория до 48 килограма се класира за четвъртфиналите на шампионата на планетата в Турция.

Българката постигна драматичен успех срещу Наталия Рок от Полша. Асенова успя да наложи волята си в много оспорвана битка. Тя записа победа с 3:2 съдийски гласа, като решителен за изхода на срещата беше третият рунд. В него националката на България показа характер и много желание за битка, за да стигне до успеха.

На 16 май Севда Асенова ще се изправи срещу Хана Охота от Украйна. При победа българката ще се класира за полуфиналите и ще си гарантира минимум бронзово отличие.

Впоследствие пък Светлана Каменова допусна драматична загуба на осминафиналите и отпадна в категория до 57 килограма. Тя отстъпи с 1:4 (27:28, 28:27, 27:28, 27:28, 27:28) съдийски гласа пред индийката Маниша. Мачът бе много напрегнат и много равностоен, като и двете боксьорки получиха по едно официално предупреждение.

Каменова започна по-добре двубоя и след първите два рунда имаше аванс от 19:18 в четири от петте съдийски карти. В последния рунд обаче носителката на купа "Странжда" не издържа на агресивните атака на индийката и това позволи на съдиите да отсъдят рунда в полза на съперничката и, а с това и победата.

Три мача с българско участие предстоят в неделния ден. В следобедната сесия, която започва от 14:00 часа, на ринга ще видим две наши националки. Световната и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова ще боксира с Виктория Рогалинска (Полша). Мачът им е в категория до 54 килограма и е осми в програмата на ринг Б. Очаква се той да се проведе около 16:20 часа.

Аслъхан Мехмедова ще боксира в категория до 63 килограма с ирландката Ейми Бродхърст. Мачът им е 10-и в програмата на ринг А и се очаква да започне около 17:00 часа.

Във вечерната сесия, която започва от 18:00 часа, ще има още един двубой с българско участие. В трети двубой от програмата на ринг Б Златислава Чуканова (50 кг) ще има сблъсък с Лаура Фернандес (Испания). Мачът се очаква около 18:40 часа.

Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки