Тайсън Фюри е спечелил 42 милиона паунда през 2022 година

Вижте подробности

Шампионът на WBC Тайсън Фюри стана по-богат с 43 млн. паунда през 2022 г. Британецът изигра само два мача, но и в двата защити пояса си в тежка категория. Той нокаутира Дилиън Уайт през април, а преди по-малко от месец спечели с технически нокаут и срещу Дерек Чисора в третия мач помежду им. Според пресата в Англия за двете срещи Фюри е прибрал общо 43 млн. паунда.

За успеха над Уайт насред препълнения „Уембли“ Циганския цар забогатя с 25 млн. паунда. Успехът над Чисора пък е донесъл на Фюри около 18 млн. За сравнение съперниците му си тръгнаха съответно с 5,5 млн. и 2 млн. паунда. И всичко това в година, в която Фюри два пъти обяви, че се оттегля от спорта!

Счетоводителят Киърън Магуайър, който е специалист по счетоводството на боксьора пусна факсимиле на приходите на Фюри и написа „Успешна година за Тайсън Фюри Лимитид. Нетна печалба 13 млн. още до 31-и март и край на годината с 43 млн. паунда в сметката“.

Портфейлът на Фюри ще стане още по-дебел тази година, защото се очаква сблъсъка с Олександър Усик за обединяване на всички пояси в тежка категория. Смята се че приходите от този мач може да надхвърлят 40 млн. паунда за Фюри.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки