Сливенският СК по джудо "Еврохолд" отчете дейността си

Десет медала отчете ръководството на СК "Еврохолд" от Държавното първенство по джудо за момчета и момичета, предаде кореспондентът на Novsport. com в Сливен.

Сливенският СК по джудо "Еврохолд" отчете дейността си

Десет медала отчете ръководството на СК "Еврохолд" от Държавното първенство по джудо за момчета и момичета, предаде кореспондентът на Novsport. com в Сливен.

Със задоволство председателят на клуба Лъчезар Темелков обяви, че това е най-голямото постижение в историята на клуба. Спечелените отличията са две титли, 4 сребърни и 4 бронзови медала. Към актива се прибавят и пет пети места.
На шампионите Бетина Темелкова и Калоян Раднев предстои участие на Балканско първенство за младша възраст в Турция. Въпреки малката си възраст, те добиха право да премерят сили и в по-горната група.
Темелков поясни, че състезателите на клуба имат покана за участие на два международни турнира. Първият ешелон, състоящ се от седем състезатели-шампиони в групите си, ще се представи на 1 март в Австрия, а останалите джудисти ще се изявят същия ден, но в Ниш.
Международно участие състезателите ще направят и на 15 март, когато ще се проведе турнир в Германия от категория “А”. За по-добрата подготовка на отборите, ръководството на клуба осигурява и лагер през месец април в Хърватска.
По време на разговора стана ясно, че СК “Еврохолд” ще бъде домакин на държавното отборно първенство за момчета и момичета, което ще се проведе на 25 април. Целта на клуба е да се класира до трето място.
Тренировките се провеждат в залата на 11-то училище, поради ремонта в спортна зала “Младост”. Състезателите са 45, които са разпределение в група подрастващи, момичета и момчета, младша възраст и жени. С всички тях работи треньорът Ива Бучкова. Изключителна помощ на състезателите оказва и изпълнителният директор на клуба Георги Георгиев, бронзов олимпийски медалист от Атина 2000 и петкратен световен шампион по самбо.
“С тези лагери и състезания, ние правим обиграване на джудистите си, виждаме докъде е стигнало нивото на подготовката им. Правим съответните изводи и си набелязваме целите. Това ни помогна в зимния календар да постигнем успехите ”, подчерта още Темелков. Той допълни, че първия международен турнир, който ще организира и проведе СК “Еврохолд” ще бъде на 23 и 24 май. Ще участват отбори от 17 страни. Вече има заявки от Франция, Австрия и Белгия. Съорганизатор на проявата е бъде Община Сливен, а подготовката е започнала преди два месеца.
Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки