Наш джудист спечели бронз на Европейската купа в Дубовник

Ивайло Димитров се завърна след 10 месеца пауза, в която лекува контузия

Наш джудист спечели бронз на Европейската купа в Дубовник

 Джудистът Ивайло Димитров се върна с бронз от Европейската купа в Дубровник (Хърватия). В спор за отличието в категория над 100 кг състезателят на столичния Локомотив се наложи с ипон над италианеца Лоренцо Турини.

 
Преди това Димитров постигна победа срещу словака Мариус Физел след три наказания (шидо) на съперника и загуба на полуфиналите от Ким Келич (Словения) също след 3 наказания. Титлата спечели хърватинът Марсел Скалеч, когото българинът победи за бронза на европейската купа за младежи в Сараево през 2019. За Димитров това бе първо голямо състезание след близо 10-месечна пауза, в която лекува травма.
 
„Най-трудната му среща беше първата“, коментира треньорът Ганчо Дойков. „Словакът е доста опитен състезател с много успехи зад гърба си, но Ивайло успя да го победи с рутина, изпълни много точно и всички указания, които му бяха дадени. А на полуфинала всеобщото мнение, е че нашият състезател беше ощетен от съдиите и спрян от финала след три наказания. Хубавото е, че в срещата за бронза успя да се концентрира, хубаво тръгна, направи страхотно хвърляне и си спечели категоринчно с ипон“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки