Владислав Иванов: Чака ни тежък турнир

Подготвени сме, смята либерото на националния отбор по волейбол

Либерото на националния ни отбор по волейбол, Владислав Иванов, даде мнението си за предстоящите мачове от Лигата на нациите в София. 

"Със сигурност ни очаква тежък турнир, с отбори, които са на много сериозно ниво - най-вече Бразилия и САЩ. Смятам, че сме подготвени и ще дадем максимума да спечелим поне два мача. Надявам се на повече, но ще видим как ще се развият нещата. Има мотивация в отбора, всеки иска да побеждава и съм сигурен, че това ще се случи още в София", заяви той. 

"Много по-различно е от преди седем години. Някои отбори направиха подмладяване, други запазиха ядрото си. Нивото на волейбола се е вдигнало още повече. Нашият отбор е изключително млад, талантлив и перспективен, но със сигурност трябва търпение. Вярвам, че този отбор ще постига успехи, но пак казвам, че трябва търпение към тях, защото това са млади играчи и нямат необходимия опит все още", добави волейболистът.

"Трудно е за тях. Виждам в очите им, че искат да побеждават, но на този етап не се случва. Вярвам, че тези момчета са изключително талантливи и дават всичко от себе си все ден. Този труд ще се отплати", вярва Иванов.

"Моята функция в отбора е по-различна от това просто да играя. И на мен ми коства много, защото трябва търпение към тях. Нормално е да правят грешки, говори се много. Тук съм, за да им помогна да станат по-добри", каза още играчът.

"Атмосферата е чудесна, имаме хубави условия за работа. Тренировъчният процес е на високо ниво. Не съм работил с Николай Желязков като старши треньор, миналата година бе помощник-треньор на Силвано Пранди. Той е професионалист и млад треньор, който иска да се развива. Дава максимума от себе си нещата да вървят в правилната посока", завърши Владислав Иванов.

Още от Волейбол

Важна победа на "лъвиците" в Лигата на нациите

Вижте подробности

Вижте част от евентуалните съперници

Жребият е утре

"Лъвовете" ни завършиха със загуба втората седмица от Лигата на нациите

Срещата е тази вечер от 20 часа в зала "Арена Армеец"

Волейболистите се раздадоха докрай пред феновете в "Арена Армеец"

По-късно тази вечер България приема САЩ в зала "Арена Армеец"

Пълните трибуни на "Арена Армеец" не помогнаха на нашите

Актуално

13:10 28/06 Димитров - Джонсън 6:4; 2:5 - отказване на Гришо
18:00 27/06 ЦСКА – Сепси 0:4
20:00 26/06 БЪЛГАРИЯ - Бразилия 21:25; 19:25; 22:25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки