Над 1000 участници от 10 държави идват на „Рамус София Оупън“

Официалното откриване на 10-то издание е в събота в "Асикс Арена"

Десетото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София оупън“  и тази година предизвика огромен международен интерес.

На 18 март столичната „Асикс Арена“ ще посрещне в еднодневната надпревара над 1000 участника от близо 100 клуба от над 10 държави.

„Щастлив съм, че стигнахме до тук – 10-то юбилейно издание на турнира. Това състезание се наложи като един от най-силните турнири не само на Балканите, не само в Европа, но и в света. За 10 години през този турнир са преминали най-големите имена в световното таекуондо. Разбира се в него участваха и много деца, които така се запалиха по този спорт“, сподели организаторът на турнира Димитър Михайлов, който е и вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуондо.

„Това ще бъде един динамичен ден, защото състезанието ще се проведе само в събота, на 10 игрални полета. Ще работим с фирмата, която доставя екипировката за световните първенства и олимпийските игри, т. е. по отношение на екипировката ще имаме най-високото възможно качество, което е на пазара. Другата фирма, която съм ангажирал е тази, която обезпечава излъчванията на живо и видеоповторенията на европейските първенства. Ще има живо излъчване на всяко поле. Така всички фенове на спорта ще могат да наблюдават надпреварата онлайн, ако нямат възможност да присъстват в залата. Аз ги каня да дойдат и да присъстват на този спортен празник, входа ще е свободен за всички. Постарали сме се да имаме най-добрите условия за всички състезатели, треньори, съдии и ръководители на делегациите“, допълни президентът на ТК „Рамус“.

Турнирът „Рамус София оупън“ съвпада с провеждането на един от най-големите турнири „Белгия оупън“. Това е причината националните ни състезатели при мъжете и жените да не вземат участие в него.

„Не е добре, че Рамус София оупън съвпада с Белгия оупън, който може би се провежда вече от 40 години и е с висок ранг тази година. Мъжете и жените ни ще са концентрирани там. Но при нас очаквам много сериозна конкуренция при юношите и при кадетите, защото ще участват най-добрите състезатели в света в тези възрасти. Аз вярвам, че това е начина да популяризираме нашия спорт. Това е начина да развиваме масов спорт, от които да излязат бъдещите шампиони“, завърши Димитър Михайлов.

Официалното откриване на 10-то издание на „Рамус София оупън“ е в събота (18 март) от 13.00 часа в "Асикс Арена". На церемонията са поканени да присъстват всички бивши министри на младежта и спорта, които през годините са подкрепили надпреварата. Покана е отправена и към сегашният служебен министър Весела Лечева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки