Шефът на борбата иска титла от Олимпийските игри в Париж

Когато си вдигнал летвата, не можеш да си позволиш да падаш надолу, казва Христо Маринов

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов си пожела страната ни да спечели златен медал при мъжете на Олимпийските игри в Париж.

Маринов, който е световен шампион от 2010 година, бе един от гостите на тържеството в Централния военен клуб по повод 100-годишнината на Българския олимпийски комитет. Борбата е спортът, който е донесъл най-много медали от Олимпиади на страната ни, но последното злато е от 2000 година.

"Отговорността пред българската борба винаги е голяма. Когато си вдигнал летвата, не можеш да си позволиш да падаш надолу. Надявам се, че ще успеем да оправдаем очакванията, да спечелим квоти за Олимпиадата, да представим България достойно", каза той,

"Разбира се, че медалите са основната ни цел. Квотите са просто стъпка към Олимпийските игри. Но трябва да се извърви и тази стъпка. Иска ми се да спечелим златен медал при мъжете. Мисля, че последният ни златен медал при мъжете е на Армен Назарян в Сидни. Дай Боже, през 2024 година да имаме нов златен медал. Дори смятам, че е абсолютно реално синът на Армен - Едмонд, да стане следващият олимпийски шампион на България", завърши Маринов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки