Боксът остава в олимпийската програма

Вижте подробности

Международният олимпийски комитет (МОК) реши да предложи отлагането на признаването на Международната боксова асоциация (IBA) като официален регулативен орган в аматьорския бокс. Посочената причина за това е, че IBA са се провалили да изпълнят поставените им цели за реформи в организацията им.

Въпреки това, МОК потвърди, че боксът ще бъде част от следващите и по-следващите олимпийски игри (Париж 2023, Лос Анджелис 2028).

Припомняме, че през 2019-а МОК суспендира IBА заради финансови и спортно-технически въпроси. Заради това IBA не присъстваше като орган на Игрите в Токио през 2021-а. Тогава МОК само организира и проведе квалификациите и боксовите срещи на Олимпийските игри в японската столица. За да бъде признат отново като регулативен орган, IBA трябваше да изпълни реформи свързани със съдийство, финансова прозрачност, и етика. 

Проблемите между МОК и IBA се задълбочиха в последните дванайсет месеца, тъй като IBA избра да позволи на руснаци и беларуси да се състезават под техния флаг, което пък накара много държави да напуснат организацията. 

Още от HOME

Мудрик вкара първия си гол за "сините" откакто пристигна в клуба

Сардинци са на дъното с едва две точки в актива си

Капитанът на ЦСКА похвали играта на "армейците" на "Лаута"

Неровердите победиха Ювентус и Интер, но загубиха като домакин

Защитникът на ЦСКА поздрави съотборниците си за играта на "Лаута" и победата с 2:0

"Трябва да си оправим терените", заяви той

Треньорът на ЦСКА остана много доволен от успеха над Локо Пловдив

Юрген Клоп може да си отдъхне

Мърсисайдци искат да чуят разговорите между главния съдия и ВАР

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки