УЕФА прати съдия от Бундеслигата на България

Харм Озмерс свири двубоя в Подгорица

УЕФА прати съдия от Бундеслигата на България

Харм Озмерс от Германия ще ръководи европейската футболна квалификация в група G между Черна гора и България. Двубоят е на 10-и септември (неделя) от 19.00 часа в Подгорица. Срещата е с особена важност и за двата отбора, които ще запазят шансове за намеса в борбата за едно от първите две места в групата само при победа. Черна гора има 4 точки на 3-ото място, България е с 2, а Сърбия и Унгария имат по 7.

Помощници на Озмерс ще бъдат Роберт Кемптер и Доминик Шаал, а четвърти съдия е Роберт Хартман – също от Германия. Делегат на УЕФА е Рудолф Репка от Чехия, а съдийски наблюдател Тнои Асумаа (Финландия).

38-годишният Харм Озмерс е международен съдия от две години и в момента попада в категория 1 на УЕФА, където е и българинът Георги Кабаков. Той е от Хановер и работи в родния си град като експерт по инвестиционен контрол в промишлеността. Ръководи мачове в Бундеслигата от 2016-а година, а пет сезона преди това е бил четвърти съдия или асистент в германския елит.

Прави впечатление, че за съдия от Категория 1 получава доста редовно мачове в Европа. Връзката му с българския футбол е повече от любопитна, след като в първата му година на международната сцена като ръководещ УЕФА го праща на стадион "Локомотив" в пловдивския парк "Лаута" за мача на "смърфовете" и Тотнъм в турнира Лига Европа. Лондончани печелят срещата с 2:1 с късни голове на Хари Кейн от дузпа и Танги Ндомбеле, а преди това Георги Минчев е открил резултата в 71-ата минута. Харм Озмерс вдига два червени картона в срещата и четири жълти. Изгонени само в рамките на една минута са Диниш Алмейда и Бирсент Карагарен от Локомотив.

А да показва червени картони не е нищо ново за Озмерс и не е било тенденция срещу пловдивчани, показва статистиката в Бундеслигата. Той е един от тримата рефери в Германия с най-висок процент изгонени от терена играчи, като в последните си осем мача във всички турнири е показал преждевременно пътя към съблекалнята четири пъти.

Байерн се раздели с нападател и защитник

Баварците отегчени от дългото търсене на нов треньор

Луис Енрике: Мбапе е перфектен

"За мен беше чест да съм треньор на Килиан", заяви Лучо

Пеп хвали Гвардиол, иска победа над Тотнъм

„Трябва да спечелим, за да сме шампиони“

Шаби Алонсо: Искаме да останем непобедени в Бундеслигата

„Това не се е случвало досега“, посочи треньорът на Леверкузен

Тен Хаг оправда загубата от Арсенал и слабия сезон с травми

"Миналата година имахме най-много чисти мрежи във Висшата лига"

Саутгейт отрече за Юнайтед

„Не съм водил никакви преговори“, отсече селекционерът на Англия

Барселона постави колосална цена на защитник

Вижте колко струва Роналд Араухо

Рууни с критики към Манчестър Юнайтед

Вижте какво каза легендарният нападател

Манчестър Юнайтед отмени награждаване заради слабия сезон

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки