Удинезе смачка Болоня и се отдалечи от опасната зона (ВИДЕО)

"Фриуланите" постигнаха класически успех

Удинезе смачка Болоня и се отдалечи от опасната зона (ВИДЕО)

Удинезе се изкачи до 15-ата позиция в класирането на Серия А след класическа победа с 3:0 срещу Болоня в мач от 18-ия кръг на Серия А.

„Бианконерите“ са с актив от 17 точки, на 3 от зоната на изпадащите, където са Каляри, Емполи и Салернитана.

В същото време поражението е удар по амбициите на Болоня, тъй като тимът е в челото на таблицата – пети с 31 точки, но вече изостава на две от топ 4.

Домакините от Удинезе владееха случващото се на терена от началото и излязоха напред в резултата в средата на първата част. Роберто Перейра се озова на чиста позиция и прати топката в мрежата за 1:0.

Опитите на гостите да възстановят равенството не се увенчаха с успех до края на първото полувреме. Малко след почивката Удинезе сложи точка на спора с два бързи гола. В 48-ата минута Лоренцо Лука беше изведен на чиста позиция и реализира.

Четири минути по-късно Мартин Пайеро покачи на 3:0. Той стреля от движение от границата на наказателното поле.

Час игра след началото Удинезе стигна до още един гол, който обаче не беше зачетен заради засада. Разочароващият хап беше за Лоренцо Лука.

Нервите на старши треньора на Болоня Тиаго Мота не издържаха. В 83-тата минута той беше изгонен с директен червен картон. До края резултатът се запази непроменен и Удинезе се поздрави със скъпоценните три точки.

По същото време Каляри и Емполи не успяха да си вкарат и завършиха наравно 0:0. Двата отбора остават съответно на 18-о и 19-о място с 14 и 13 точки в активите си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки